perjantaina, lokakuuta 23, 2009

Vaikuttavaa musiikkia

Lainasin kirjastosta jonkin aika sitten Mulatu Astatke & The Heliocentricsin uutukaisen Inspiartion information, mutta vasta eilen aloin sitä kuunnella.

Ennen sitä siivosin, sammutin valot, sytytin kynttilät ja aloin odotella illan vieraitani. Kun he tulivat, joimme teetä ja kuuntelimme Astatkea. Minun oli aluksi vaikea keskittyä puheenaiheisiin, kun huomioni kiinnittyi herkeämättä levyn kiehtoviin säveliin, rytmiin ja sointiin. Sitten musiikki alkoi vaikuttaa.

Tunnelma olohuoneessamme soljui rennon letkeästi Jarmuschin Broken Flowers -elokuvan hengessä - ja syy on tietenkin siinä, että kyseisessä rainassa soi myös tämän etiopialaisen Astatken maagiset sävellykset. Pian puhuimmekin elokuvasta, josta me kaikki ilmoitimme suuresti pitävämme. Tee oli tavallista teetä, mutta vihreää.

1 kommentti:

JahRelainen kirjoitti...

Todella vaikuttava kokoonpano Mulatu&Heliocentric. Mystistä, maagista, ei välttämättä mitään bailukamaa.
Oli viime keväänä-kesänä härmässä keikalla (ajankohta voi olla väärä koska muisti tekee tepposia vähänväliä), olin 90% varmuudella menossa kuuntelemaan, kunnes päivätyö sotki kuviot.

Vihreän teen vaihtaisin Presidenttiin, siihen tummaan paahtoon.

Top-5

Grand Hotel Tammer Fit Wok (Verkatehtaankadulla) Laiska käveleminen  Päiväunet Ekstra-luokka (VR) Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tiiviimmin ol...