torstaina, lokakuuta 15, 2009

Työvoitto

Otetaan kolme poikaa kuorosta. Yksi graafikkomuusikko, yksi kirjastomies ja yksi mediahörhö, joita kaikkia yhdistää musiikin harrastus muodossa tai toisessa ja kahta mäkin käyttäminen ja sama jumalaista alkuperää oleva etunimi. Mitä siitä muuta saadaan, kuin soppaa ja sattumia? Sattumia ainakin. Ja erikoislaatuinen synergia, siitäkin huolimatta, että kaksi muuta poikakuorolaista ei päässyt paikalle.

Kaksi joi olutta ja kolmas alkoholittomia virvokkeita ja yksi poltti tupakkaa. Keskustelimme ja meditoimme jne. aloittamalla homman aika kuoppaisesti Valkokangasteemassa. Se riitti jaettuun kolmanteen sijaan kolmen muun joukkueen kanssa ensimmäiseltä kierrokselta. Uusin tulokas graafikkomuusikko oli vahvana, kirjastomies muisti Kill Bill 2:n käsittämättömän hyvin ja se mediahörhö hapuili ja haravoi huonolla menestyksellä. Päätti kuitenkin kirjoittaa visaraportin dagen efter sen joukkueen nimen kirjoittamisen lisäksi, että toimittaisi edes jotain virkaa.

Virvokkeiden nauttiminen jatkui. Samoin indietyyppisen mussiikin tenttailu teeman Kuolema alla. Graafikkomuusikko raapusteli kirjaimiaan hyvällä menestyksellä paperille ja kirjastomies ositti olevansa oikeassa ammatissa. Mutta mitä se mediahörhö teki? Kävi Seattlessa, mutta poimi sieltä väärän bändin laulajan ja tarjoili väärän Dylanin biisin ja murhan uhrin. Tiesi kuitenkin, kuka tappoi kultakurkun ja miten. Tiukasti toiseksi viimeiseltä sijalta finaalikierrokselle.

Mainittakoon tähän väliin, että yhtään läpsyä ei Poikakuoron pöytään tullut.

Finaali meni samaa kaavaa, eli toiset pojat tiesivät ja mediahörhö peesasi, kun ei ollut oikein sen musaa eikä päivä/ilta. Paitsi kaivoi se Banksyn nimen muististaan itsekin ollen vanha katuvand...*köh*tait...*köh*wannabeeplanttu eli hörhö ja töhertelijä ja meinasi torpedoida oikean vastauksen. Niin tai näin, arvelimme, että ainakin läsnärit saatiin finaalissa oltuamme. Pisteitä ja sijoituksia lueteltaessa karmaiseva totuus alkoi hahmottumaan. Vertasimme 11 ja miinus -merkintää omassa paperissamme ja orastava toivo alkoi muuttua hyvänolontunteeksi. Lopulta erittäin tiukalla marginaalilla jätimme Toistaiseksin taaksemme visassa, jollaiset ovat perinteisesti olleet poikien kompastuskivenä ja Toistaiseksin ominta alaa. Graafikkomuusikko ja kirjastomies sanoivat, että mediahörhön tietämä Banksy saattoi olla se ratkaiseva piste. Sitten saapui Toistaiseksigraafikko - niilläkin on graafikkomuusikko siis ja kaksi mediahörhöä med mera - pöytäämme vertaamaan vastauksia ja harmittelemaan riipaisevaa tappiotansa.

6 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Tässähän voisi pelata sanabingoa.

JahRelainen kirjoitti...

Muusikkoja?

Mikkovee kirjoitti...

Niin. Muusikkoja. Niitä on kuulemma sellaisiakin, jotka osaavat nuotit.

mackan kirjoitti...

Onneksi olkoon!

JahRelainen kirjoitti...

Muusikko on ammattinimike, eli liikuttelee jonkinverran verotettavaa fyffeä henkensäpitimiksi. Eihän meidän joukkueessa ole kun opiskelijoita ja kaks perusduunaria.

Mut hyvä kuitenkin et olitte poikakuorona, ettei tarvinnu "fuusioitua".

Mikkovee kirjoitti...

No sithän mä menisin ton muusikko-kategorian alle. Paitsi mä en osaa soittaa ku levyjä. Enkä osaa nuotteja.

Bachia pääsiäisenä II

Carl Philipp Emanuel Bach: Joha nnes-passio H. 785: Leibste Hand! Ich kusse dich Elisabeth Scholl,  altto Basel Baroque Chamber Orchestr...