perjantaina, lokakuuta 09, 2009

Tunne voi olla pelkkä ajatus

Lehtosen Mikko ei ole aina väärässä. Merkitysten tuottamisen ja vastaanottamisen prosessit kirkastuivat minulle kahdessa päivässä (ti-ke) näissä kolme sävellyksessä ja niiden esittämisessä:

1.) George Michael: Faith
2.) Bob Dorough: Devil May Care
3.) Amy Winehouse: Back To Black

Olin toki aiemminkin ymmärtänyt populaarimusiikin kontekstikeskeisyyden nimenomaan mainituissa merkitysprosesseissa. Poikkeuksellinen paikka, aavemainen tulkinta (tässä laulu), niukka säestys/sovitus ja itse tilannetta kehystäneet kummalliset keskustelut aiheuttivat sen, että todennäköisesti en tule koskaan kuulemaan kyseisiä lauluja ilman omituisen yksityiskohtaisia muistoja.

En ole vielä päässyt ajatuksesta eroon - enkä ole varma, haluanko edes.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olipas hienosti ilmaistu. Huomaa nopeasti, että on ollut jonkin aikaa akateemisen hapatuksen vaikutuspiirin ulkopuolella, kun oma käsitearsenaali ja ilmaisu köyhtyy... Tyyliin: tämä hyvä... huono... jano...

mackan kirjoitti...

Hetken mietittyäni päätin ilmaista asian tuolla tavalla. Pärskähti näet sen verran kovaa, että oli syytä ottaa kliiniset välineet esille.

Top-5

1. Perjantai 2. Piimä ja näkkileipä 3. Ilta-aurinko 4. Hiljaisuus 5. Olut (alkoholiton) Minulle kelpaa alkoholiton olut, myös kaikkein halvi...