keskiviikkona, lokakuuta 14, 2009

Ruoan teko musaa

Kunnon musahan kutkuttaa sillai kivasti, härnää. Safkoja vääntäessä olen huomannut seuraavaa. Intialaista pöperöä kun vääntää toimii reggae aika hyvin taustamusana jos on alla kiireinen päivä, reggaella kerkeää mausteet kypsyä pehmeämmäksi. Intialaisen musan kanssa on vähän sama juttu, ei kiire mihinkään.
Eilinen Supergrass toimi hienosti kyytipoikana linssipöperön väsäämiselle ja hyvää makua syntyikin.
T-Rex:n hehkuvan lämmin soundi toimii aina jos vaan stereoista lähtee tarpeeksi hyviä watteja vaativaan hyväsoundiseen luukuukseen. Jamiroquailla saa svengaavat makaroonilaatikot aikaseksi.
Onhan noita vielä Love, Canned Heat.....

Musadiggailuko muka tosikoiden juttu :D

4 kommenttia:

mackan kirjoitti...

Mausteet kypsyä?

Pavlovin koira: joskus kun Jonze soittaa töissä kiinalaista tai thai-musiikkia tms, minulle tulee vesi kielelle!

Harvoin nimittäin kuuntelen sellaista kotona, sen sijaan kuulen sitä ravintoloissa.

Mackan kirjoitti...

Rytmimusiikki toimii erityisesti tuttuja ruokia valmistaessa.

Kun liikkuu uusien makuelämysten perässä, kannattaa suosia vaikkapa ambientia tai vaikkapa bordunaan perustuvaa. Kunhan musiikin aika ei pulssinomaisesti jakaannu tasaisesti, eivätkä soinnut muodosta tonaalisia tehoja.

Oikeastaan reseptiin pitäisi liittää aina suositukseksi muutama yhtye, esim.

Jauhemaksapihvi - Oasis
Bataattikeitto - Joni Mitchell
Vorschmack - Doina Klezmer
Makaroonilaatikko - Kolmas Nainen

jne

JahRelainen kirjoitti...

Jep. Chili pehmenee ja pippurit yleensäkin kun miedossa lämmössä antaa muhia, samaten inkivääri neilikka, kardemumma ja kurkuma. Ehkä kypsyminen on väärä sana, ehkä ei :D

mackan kirjoitti...

Aaa, nyt ymmärrän! Tästähän ollaan puhuttukin:)

Rouhitut ja jauhetut mausteet sekä tietenkin yrtit lisätään loppuvaiheessa ja kokonaiset alkuvaiheessa. Poikkeuksia on.

PK:n kokkikerho pystyyn!

Top-5

Grand Hotel Tammer Fit Wok (Verkatehtaankadulla) Laiska käveleminen  Päiväunet Ekstra-luokka (VR) Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tiiviimmin ol...