maanantaina, lokakuuta 05, 2009

Top-5

1.) Laura Sippola & Tuki: Morse for Nature.

Käykää äänestämässä Lauran loistavaa karsintakappaletta. Säkeistön melodia on oudolla tavalla tenhoava. Tottumattomat korvat saattavat kuulla sen kummallisena ja jopa vääränä.

2.) Ike & Tina Turner: Workin' Together.

Kiitos H & J. Lahjalevy on näkyvillä ja tehokuuntelussa. Amerikkalaiseen populaarimusiikkiin ratkaisevasti vaikuttanut Ike pitäisi ehdottomasti rehabilitoida. Häijy mies, mutta juoruilu saisi olla jo menneisyyttä. Proud Mary on mielestäni yksi parhaimmista cover-versioista ikinä. Iken stemmaa olen jo vuosia yrittänyt laulaa. Aina menee pieleen!

3.) Jean Sibelius: sinfonia nro 1, e-molli, op. 39.

Ajattelin kuunnella pitkästä aikaa kipsipään sinfonisen tuotannon kokonaan. Tälläkin kertaa ensimmäinen osa oli jäänyt parhaiten muistiin. Alun patarummut ja sooloklarinetti luovat jännittävän tunnelman. Tuli eräs äänenjohtaja mieleen.

4.) Robert Crumbin tuotanto.

Oli hauska esitellä lauantaina ystäville Crumbin sarjakuvia ja musiikkia. Meni vähän selittelyksi (puolusteluksi), mutta onhan se vaan mielenkiintoista matskua. The Book of Genesis on tilauksessa.

5.) Tiistain ja keskiviikon "keikat" Ivalossa ja Sodankylässä.

Sanasta keikka tulee nopeasti mieleen a) raahelaiset pikkurikolliset b) ruotsinsuomalaiset tanssiorkesterit c) keski-ikäiset wanna-be -rokkarit d) entisen työväentalon bändikatselmukset e) Kullervo Kivi & Gehenna-yhtye f) basistivitsit.

Ei kommentteja:

Top-5

Siisti koti Bänditreenit YouTube-tilaukset Oma somevirta Karjalanpaisti Loppujen lopuksi some ok ihan okei, kunhan ei eksy turhan usein vier...