torstaina, lokakuuta 15, 2009

Blue Cheer



Hauskaa triviatietoa on, että bändin nimi on samaa perua kuin Purple Haze. Nimen alkuperään liittyvä henkilö kirjoitti myös Vincebus Eruptumin lennokkaat hihanuotit ja toimi erään toisen karvapäälauman managerina, äänimiehenä ja kemistinä.

Enkä mää en ole rokkikitaristi, mutta levy löytyy hyllystä ja tuon julisteen markkeeraamalla keikalla olisin halunnut olla. Bändin kakkoslevyn jälkeiset tuotokset sen sijaan ovat eritasoista kuonaa.

9 kommenttia:

mackan kirjoitti...

Einsteen, oliko GD:llä joku palkollinen väsäämässä noita hienoja keikkajulisteita?

Täällä Rovaniemellä on hullu proffa, jolla on kotitalossaan lp-levyhuoneet seinät täynnä alkuperäisiä keikkajulisteita 60 ja 70-luvuilta.

Arvaapa vaan, katselinko niitä äimänä, kun olimme kerran keikalla ko. talossa! Hyvä muisto sekin:)

Anonyymi kirjoitti...

Nuo julistetaiteilijat taisivat liittyä enemmänkin keikkajärjestäjiin/-paikkoihin kuin bändeihin. Ainakin "skenen" alkuvaiheessa taisi olla niin, että toimeksianto tuli keikkajärkkäriltä.

Luulisin, että vasta myöhemmin julisteita alettiin tehdä suoraan bändille. Ja silloinkin tilaustöinä eikä palkollisena - jos niitä siis yleensäkään on bändille suoraan tehty. Mutta esim. levynkansien perusteella GD:n ja taiteilijoiden välinen suora yhteistyö oli tiiviimpää vasta noiden 60-luvun julisteklassikoiden jälkeen.

Samat tyypithän (Wes Wilson, Rick Griffin, Victor Moscoso, Kell(e)y/Mouse) tekivät julisteita ja kansia levyihin ties kelle (ja ainakin Moscoso ja Griffin piirsivät siinä sivussa kanssa UG-sarjiksiin).

GD:llä on pisin suhde ehkä Kell(e)y/Mouseen ja Rick Griffiniin, jotka tekivät bändille julisteiden lisäksi aika monta levynkantta. Tosin Griffin teki levynkansia vain muutaman, mutta sitäkin klassisempia.

Tuo Shrine-juliste on Rick Griffinin.

Joo, kyllä noita äimistelee... Aika jännä, että alkuperäisiä julisteita on rantautunut näinkin kauas, mutta vasta keväällä eräässä paikallisessakin divarissa oli mm. (kai) amerikkalaista alkuperää oleva vanha Steppenwolf-juliste.

mackan kirjoitti...

Kiitos tiedoista. Mielenkiintoista!

Tämä mainitsemani proffa on käsittääkseni kotoisin Kaliforniasta.

JahRelainen kirjoitti...

Kiitti tosiaankin Eisnaeteen grafiikka infosta :)

Blue Cheer:lla alko ilmeisesti happo syödä kajuuttaa ja musan taso laski aikalailla. Sama juttuhan kävi monilla muillakin sen aikaisilla hapottelijoilla, harmi.

Nykypäivänä ei ilmeisesti pahemmin löydy ton tyylistä grafiikkaa bändijulisteissa. Tai no QOTSA:lla (Queens of the stone age) tais olla joitain.
Ilmeisesti toi on niin työlästä duunata et tän päivän photoshopparit ei tohon taivu.
Osaiskohan nää meidän joukkueen garfikot kertoa tosta mitään?

Mikkovee kirjoitti...

No kyl tommosta on photarilla suht simppeli viäntää. Varsinki jos osaa piirtääkki. Ja on wacomi. Mähän en osaa piirtää, eikä mulla oo wacomia.

Vrt esim Petrin duunaamiin musavisajullareihin. Moni vaan tuntus tykkäävän kikkailla enempi kaikennäkösillä tasotyyleillä ja efekteillä nykyään ja läimivät sit valokuvia siihen kuvitukseksi.

Toinen tärkeä pointti käsittääkseni on, mitä asiakas haluaa. "Tee meidän logo isommaksi ja paa siihen Comic Sans-fontti ku se on niin hieano ja heittovarjoa tohon ja tähän ja liukuväri taustalle ja sähän teet tän parissa tunnissa..."

Anonyymi kirjoitti...

Olkaa ystävällisiä...

Mackan: proffan kalifornialaisuus selittää aika paljon.

Blue Cheerin kokoonpanohan vaihtui täysin tokan levyn jälkeen, mikä selittänee osin tyylin vaihdoksen.

Hienoja julisteita väsättiin myös Deetroitin suunnalla:
http://www.garygrimshaw.com/Gallery1.html

Mikkovee kirjoitti...

Kiitos Einsteen linkistä. Meni bookmarkkeihin että heilahti, niin voi jatkossaki hakea inspiraatiota, kun pää kumisee tyhjyyttään.

JahRelainen kirjoitti...

No vaikuttaapa helpolta vääntää. Mut osaaks nää asiakkaat tota ammattijargonia ja fonttityylejä, eli ei. Jos ne osais ni ne tekis ite ton jutun.

Okei Mikko. Duunaa mulle the Gas Fuzz:n levyn kannet tolla tyylillä, noin niinku kokeeks. Anna palaa?

Mikkovee kirjoitti...

Kyllä ne asiakkaat varmasti ainaki nuo mun käyttämät termit osaa. Ei nuo niin ihmeellistä ammattijargonia vielä ole.

Ja voinhan mä kokeilla duunatakki sulle tohon tyyliin. Mun portfolio kaipaa muutenki kipeesti lisää tavaraa.

Bachia pääsiäisenä I

Matteus-passio BWV 244: Wir setzen uns mit Tränen nieder Chor und Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks joht. Sir Simon Rattle