perjantaina, lokakuuta 23, 2009

Helvetti on olemassa...


...ja se löytyy Kelasta, vakuutusyhtiöstä, terveysasemilta, keskussairaalasta, missä vain on byrokratiaa, virkailijoita ja kaavakkeita.

Mutta Marina Takalon (muistaakseni) Juha Pentikäiselle lausumat sanat lohduttavat:
”Ei helvettiä ole olemassa, ei ihmisellä voi olla kahta helvettiä, ensin täällä ja sitten vielä kuoleman jälkeen.”

5 kommenttia:

Mackan kirjoitti...

Helvetti on toiset ihmiset, kuten myös sanotaan.

Anonyymi kirjoitti...

Näinhän se on, jos sattuu olemaan ranskalainen eksistentialisti.

Mikkovee kirjoitti...

Helvetti tai 'Babylon System', miten vaan. Vai onko tuo byrokratiahelvetti vain osa Babylon Systemiä?

Viimeksi tämä babylonialainen järjettömyys löi vasten minun silmiäni kirpputorilla mutsini kanssa mummon vanhoja vaatteita myyntiin asetellessa.

Metatasolle tätä näkymää miettimään siirryttyäni meinasin jo voida pahoin, kun havahduin takaisin mutsini huikatessa minua tuomaan jo niitä henkareita.

Se krääsän määrä... tosin vielä valtaisamman vaikutuksen teki suurensuuri laatikko täynnä muovisia vaatehenkareita, joita oli koristeltu monen tunnetun vaatevalmistajan tunnuksin.

Helvetti tuli viimeksi vastaan byrokratian muodossa yliopistolla, kun sähköisen kulkuavaimen hommaamiseen meni 3 tuntia. Okei, joillain siihen on mennyt päiviä, mutta silti.

Ja niin, vanhaa tarinaa mukaillen, helvetin kirot maan päällä kokeneille (ladakuskit, opiskelijat, työttömät, sossuasiakkaat jne.) on taivaspaikka varma. Sekös vasta ateistia lämmittääkin.

Hans kirjoitti...

"Hell is oneself, Hell is alone, the other figures in it merely projections."

T.S. Elliot

JahRelainen kirjoitti...

Hc-punkkareille toi helevetti tuntuu pääosin näyttäytyvän vuodesta toiseen just tolla Kela-sossu-terveyskeskus-apteekki-byrokratia akselilla. Ihme juttu :) Ei muuta kun maailmaa muuttamaan ja koneistoon käsiksi.

Toiset ihmiset.... tulee mieleen Ned Flanders.
Itselleni tollanen "arkinen haaste" vois olla vaikkapa... ööh... informaation määrä ja siintä sen oikean,tarvittavan infon seulominen. Toinen vois olla kiire.

Top-5

Grand Hotel Tammer Fit Wok (Verkatehtaankadulla) Laiska käveleminen  Päiväunet Ekstra-luokka (VR) Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tiiviimmin ol...