sunnuntaina, lokakuuta 26, 2008

Täs o ollu kaikenlaista

Tuollainen lause on kyllä huono excuse mutta levyn nimeän se yhtäkkiä onkin jotenkin hellyyttävä. Ja tarkemmin ajatellen, siis he...tti sitä on koko ajan kaikenlaista ja tärkeät asiat jää tekemättä. Mutta nyt minä kyllä kirjotan tämän raportin.

Joo oli jotenkin ajankohtaisen oloinen teema tämän viikon visassa. Jender-joukkue oli koonnut visan, ja samaan syssyyn he edustivat Musavisa-konferenssissa Rovaniemen Setaa, mistä myös rekvisiitan sateenkaariliput kertoivat. Illan aikana huomattiin, että Jender ei kisannut ollenkaan itse, vaan koko joukkue oli tuomarointitalkoissa mukana. Siitä heille moraaliset pisteet!

Poikakuorosta oli taas trio koolla: minä, Jonze ja Mikko. Ekalla kierroksella soivat nämä: K.D. Lang, David Bowie, Siiri Nordin ja Tegan and Sara. David Bowie –kysymys meni pojilla kuin vettä vaan. Kappaleen nimi oli Ashes to ashes, ja Bowie viittasi tässä Space Oddity –kappaleeseensa. Elokuvia, joissa artisti on esiintynyt, ovat kuulemma Merry Christmas Mr Lawrence ja Man Who fell To Earth. Siiri Nordin oli sitten enemmän minun heiniä. Siirin veli on Reino Nordin, joka on mukana mm. Reino and the Rhinos –bändissä. Viimeinen oli tämä Tegan and Sara. Joku tyttövaltainen bändi me siihen päätettiin laittaa ja lopulta kirjotettiin: T.A.T.U. Ei ollut tuttu bändi, mutta piireissä kai tunnetaan.

Toisella kierroksella paranneltiin vähän asemaamme, mutta eipä sekkään ollu helppo. Tiesittekö että maailmassa on ihmisiä, jotka puhuu äidinkielenään esperantoa. Käsittämätöntä. Punaiset messiaat -yhtyeen Lende osaa tätä kieltä niinkin paljon, että on levyttänyt jonkun biisin kielellä. Lende tunnetaan siis toisessa yhtyeessä nimellä Awa. Sitten soi Pet Shop Boysin What Have I Done To Deserve This. Paperiin piti piirtää Dusty Springfieldin silmämeikki. Piirrettiin ihan hyvä meikki, mutta tuomarit ei kelpuuttanu. En tiiä onko J tai M jo käyny Alakunnaksen grillillä kysymässä kriteereistä. Sinne kuulemma piti valitukset viedä, ja jos oikein osaa argumentoida asiansa tuomarille, niin saa ehkä hyvityksesksi irtokarkkia. Sitten kierroksella oli vielä pari euroviisuaiheista kyssää. Minä veikkasin Jari Sillanpäätä intron perusteella, mutta se olikin Israelin edustajan Dana Internationalin sävelmä. Ja viimeisenä oli Christal Snow, naantalilainen Miss Drag Queen. Naantalista tulee muuten Suomen tasapainoisimmat ja hyväntuulisimmat ihmiset, mutta eihän se ole ihme kun siellä paistaa aina aurinko. Ja jos tulee huono mieli, niin aina voi poiketa naapurissa muumimamman juttusilla. Jeps, tässä vaiheessa vielä oltiin toisena.

Finaali meni sitten sillä tavalla, että vieläkin varmaan yleisövessoissa ihmetellään ja juorutaan, että miten se Poikakuoro sillä tavalla. Mutta me keskitytään pidemmän tähtäimen saavutuksiin. Nopeat voitot tulee ja menee. Finaali meni siten, että Army of Loverssita ei tiedetty juur mitään merkittävää. Eva Dahlgrenin taustat oli sentään tutumpia. Ja kolmanteen kysymykseen Jonze laitteli oikeat vastaukset ennen kuin biisi edes soi. Sitä me muut vähän katottiin ekaksi kieroon, mutta oikein se ne veti. Kyse oli Freddie Mercurysta, hänen biisistä The Great Pretender, jonka alkuperätinen esittäjä on Platters. Viimeisenä soi ihana Chisu, jonka musiikkia voi kuulla monessa paikassa, elokuvissa Tyttö Sinä Olet Tähti ja Sooloilua, Antti Tuiskun levyillä ja Särkänniemen kummitusjunassa, vain muutamia mainitakseni.

Kolmas sija tuli että napsahti, ja niin on hyvä kuin käy. Elovenatytöt oli voittajajoukkue. Heidän pöydässä oli kyllä tunnelma korkealla, tuolit kaatuili ja ihmiset tärisi onnesta.

5 kommenttia:

Jonze kirjoitti...

Hyvä raportti, näinhän se ilta meni. Kiitokset myös uutterille tuomareille jännittävästä visaillasta. Taukomusiikkikin oli hyvää!

JahRelainen kirjoitti...

.... kesä hommaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tiedoista!

Keskiviikkona sitten 5 -0.

- mackan

Mikkovee kirjoitti...

Hyvä vauhti ja meininki raportissa. Välittyy se illan tunnelmaki hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Esperantonpuhujia on ihmetelty niin paljon, että voisin täsmennellä näin jälkikäteen: maailmassa on tosiaan satoja, mahd. jopa muutamia tuhansia lapsia, joiden esperantistivanhemmat käyttävät esperantoa kotikielenä ja jotka näin oppivat esperanton äidinkielenään.

Lende ei taida olla hirveän fluentti esperantossa, mutta on kuitenkin laulanut taustoja kielialueellaan (?) oikein suositussa Dolchamar-bändissä. Bändin pääjehu ja sanoittaja on Punaisista messiaista tuttu Patrik Austin.

Kysymyksen keksineenä
Touko

Top-5

Siisti koti Bänditreenit YouTube-tilaukset Oma somevirta Karjalanpaisti Loppujen lopuksi some ok ihan okei, kunhan ei eksy turhan usein vier...