torstaina, lokakuuta 02, 2008

Musavisa 1.1.08

Keskiviikon tutut musavisat ovat palanneet myös omalta osaltani. Astelin Kauppayhtiöön tapani mukaan hyvissä ajoin. Joukkueemme lopullinen osallistujamäärä oli loppujen lopuksi täysi viisi, kun paikalle saapuivat Mackan ja James (nimi muutettu). James toi paikalle myös pari kaveriaan, jotka täydensivät lukumäärämme täyteen mittaan.

Ensimmäinen kierros alkoi yllärikysymyksellä. Tästä, kuten muistakaan pläjäyksistä en poikkeuksellisen meluisana iltana saanut mitään selvää. Joukkuetoverit kuitenkin saivat ja pöytäämme päätyi 2/3 illan ylläreistä.

Ykköskierros osoittautui hikisen vaikeaksi. Booker T. and the M.G.s-kysymyksestä irtosi puolikas pistettä. Rolling Stone-lehden top 10-biisejä kysyttäessä piti tietää kaksi joukkoon kuuluvaa kappaletta. Kysäristä irtosi puolitoista pistettä, vaikka kyseinen lista on pullollaan tuttua peruskamaa. Ykköskierroksen Anthrax- ja Alpha Blondy-kysymyksetkään eivät tuottaneet kummoisesti pisteitä emmekä myöskään saaneet kunnolla selvää Beckin muminoista Loser-kappaleessa. Viisi pistettä oikeutti ensimmäisen kierroksen kahdeksanteen sijaan.

Toinen kierros olikin sitten toista maata. Dire Straitsia käsitellyt kysymys meni täysille pisteille. Mark Knopflerin sympatiat cd-formaattia kohtaan olivat hyvin tiedossa. Brothers in Armsin julkaisuvuosi on tietty 1985 ja ko. levy on myös ensimmäinen miljoonan kappaleen myyntiin yltänyt cd.

Myös R.E.M.:stä löytyi mukavasti tietoa, vaikka bändin kaikki jäsenet eivät mieleen muistuneetkaan. Pet Shop Boysin tunsimme myös, mutta emme tienneet bändin tehneen uuden soundtrackin klassiseen elokuvaan Броненосец «Потёмкин».

Pisteitä kakkoskierrokselta mukavat 10,25 ja yhteispisteet 15,25 veivät meidät finaaliin.

Finaalikierros tuotti jälleen ylimääräistä hikoilua. Manic Street Preachersin hittibiisi tunnettiin, mutta sen taustat ja muut faktat bändistä jäivät unholaan. Kakkoskysymyksessä räppäsivät Dr. Dre ja Snoop Dogg, jotka arvattiin / tunnistettiin, mutta emme sitä, kumpi on pääesiintyjä ja kumpi featuring. Sämplen lähde jäi myös pimentoon, kuten Dr. Dren alkuperäinen pumppu N.W.A.

Kysymys 3. Queen esitti tuttua Under pressure-hittiä. Emme kuitenkaan tienneet, koska yhtyeen tuotanto muunnettiin kokonaisuudessaan cd-muotoon. Bändin nimen puolestaan keksi Freddie Mercury eikä Roger Taylor ja Freddien patsas sijaitsee Sveitsin Montreuxissa, toisin kuin ansiokkaasti arvailimme.

Viimeisenä kappaleena soi Simple Mindsin Don't you forget about me elokuvasta Breakfast Club. Kappaleen julkaisuvuosi 1985 meni meiltä yhdellä vuodella huti ja itse en millään muistanut muita bändiläisiä Jim Kerrin lisäksi.

Niin päättyi syksyn toinen musavisa finaalin kuudennelle sijalle. Voiton veivät naapuripöydän unkarilaiset kreivittäret. Itsellemme läsnäripisteet sekä mukava ilta Jamesin (nimi muutettu) ja ystäviensä seurassa.

Ensi viikolla sitten jälleen uusi visa ja uudet kuviot. Kiitokset, onnittelut voittajille ja kuittaukset. Siirrynpä illan iloksi katsomaan televisiosta ohjelmaa, joka omasta puolestaan todistaa, että ennen tehtiin televisiosarjoja, joita edelleenkin kehtaa tunnustaa diggaavansa.
Ja hei, ollaan sitten varovaisia siellä ulkona!

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kreivittärien voitto ei ollut niin suuri yllätys. Satuhan on myös Pil Collins-spesialisti:) Ja olihan niillä kuulemma mukana hoppari-spesialisti.

Kiitokset Mikkoveelle kelpo visasta ja onnittelut kreivitärille debyyttivoitosta

Mackan

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja kiitti Jonzelle - rehdille, hyväsydämiselle ja ennakkoluulottomalle rovaniemeläiselle - hienosta raportista. - mackan

Anonyymi kirjoitti...

Hmmmm..... mutta onko niin että uusi Poikakuoronjäsen MikkoVii onkin sisimmiltään pesunkestävä keskitien poppari?

Mikkovee kirjoitti...

Kiitokset Jonzelle raportista ja Mackanille kehuista.

Ja anonyymiltä provoilijalta voisi vähintäänkin pyytää perusteluita olettamuksilleen? Jos eklektisyys ja se, että on päässyt yli sen vaiheen, kun ei voinut kuunnella yhtään mitään, mikä soi listoilla on pesunkestävänä keskitien popparina olemista, niin kai mä sitten olen sitäkin.

Ai niin, Manics eroaa perustaidekoulupoppareista mm. siinä, että he kasvoivat suhteellisen poliittisessa ilmapiirissä poliittisesti tiedostaviksi, eivät missään sosiaalisesti hermeettisessä pikkuporvarilähiössä, jossa tiedostavuus ja hippeys kuuluu usein vain siihen normaaliin kapinavaiheeseen, jonka jälkeen itsekin keskiluokkaistutaan ja porvaristutaan.

Satu kirjoitti...

Kiitos kiitos! Elizabeth Bathory otti opikseen edellisessä musavisassa tehdyistä virheistä ja onnistui ylittämään odotuksensa.

Kiva visa oli kyllä! Raportti ilmestynee, kunhan Rändi saa viritettyä kitaransa.

Anonyymi kirjoitti...

Kunhan pöytään saadaan Inksu, Jah, Mikkovee, Jonze ja Mackan, kukaan ei mahda mitään;)

Anonyymi kirjoitti...

Psykologista sodankäyntiä, Mack? ;)

JahRelainen kirjoitti...

Ei, ihan vaan realismia :)

Satu kirjoitti...

whatever dude.

Bachia pääsiäisenä V

 Konsertto cembalolle, jousiorkesterille ja basso continuolle, sov. uruille BWV 1052 Iveta Apkalna, urut hr-Sinfonieorchester, joht. Ricca...