torstaina, lokakuuta 02, 2008

Manics, politiikka, tekopyhyys jne.

Eilen aloitin finaalin tällä veisulla. Minusta se on hieno, ja siinä on myös vahva sanoma. Pidän sitä myös tähän LK-jupakkaankin osuvan ajankohtaisena.

Tämä Lapin Kansan nykyisen päätoimittajan lausunto suorastaan oksettaa tekopyhyydessään. Natiivina lappilaisena melkein jo häpeän hänen puolestaan, vaikka eihän meillä Lapissa ole osattu turhista hävetä ennenkään.

Mutta se tästä idealistisesta vaahtoamisesta, sillä tuo on hyvä biisi ja videon taiteelliset ansiot ovat kestäneet ajan hammasta hienosti.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rovaniemeläistä avomielisyyttä parhaimmillaan, heh... Juuri kuin joistakin valtakunnallisista medioista ovat lukutaitoiset suomalaiset saaneet lukea, kuinka Rovaniemi on avomielinen kaupunki. Ja jos tuo nyt sitten edustaa lappilaisuutta, ja rovaniemeläisiä arvoja, niin aika keskiaikaista ja takapajuista meininkiä. Ja jos ennen tuota lausuntoa olisi voinut tyytyä haukkumaan Alma mediaa, niin nyt voi haukkua Lapin Kansaakin, ja vielä jälkimmäisen omasta pohjustuksesta. Tästä voi vetää seuraavat johtopäätökset (samat pätevät Alma median pelleihin):
a) siellä ollaan ahdasmielisiä
b) typeriä
c) typeriä
Ad infinitum...

Anonyymi kirjoitti...

Minä rajaisin ilmiön ihmisiin, enkä lähtisi tekemään yleistyksiä. Tuomi-Nikulan lausunto on ex anus, mutta kyllä toimituksesta löytyy myös kunnon väkeä - kuten uutisista olemme saaneet tietoomme.
- mackan

Mikkovee kirjoitti...

Noh, Tuomi-Nikula olisi mielestäni joutanut eläkkeelle jo ainakin sen 10 vuotta sitten.

Syntyperäisenä lappilaisena ja rovaniemeläisenä näkisin tässä myös paljolti sitä, että tämä edustaa osin sitä, mitä itse pidän lappilaisuuden pimeämpänä puolena, mutta eivät täällä kaikki ole niin ahdasmielisiä, kuin tuosta lausunnosta voi ymmärtää. Onneksi.

Top-5

1. Brittiläiset rikossarjat 2. Oma rauha 3. Kemuherkut 4. Työhuone 5. Opiskelu Olin tänään töissä. Koska muita ei ollut, sain paljon aikaise...