sunnuntaina, joulukuuta 12, 2004

Sunnuntain levy ja kirja

Kuuntelussa:

Iron Maiden: Iron Maiden

Syy:

Mick Wall: Iron Maiden - Run to the Hills

Kirjassa on 544 sivua, olen sivulla 250. Eletään vuotta 1980, Dennis Sratton on juuri saanut potkut yhtyeestä ja Adrian Smithiä ajetaan sisään.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joko olet nähnyt The Early Days-dvd:n? Itseäni se kiinnostaisi kovasti.

Seuraavaa Live After Deathia puolestaan odotan kuola suusta valuen. Se on yksi hienoimmista konserttitaltioinneista ikinä.

Lopun tulta silmistä syöksevä muumio on edelleen ylittämätön konserttilavaste. Sitä kyllä kelpaa ihmetellä.

Teha

LL kirjoitti...

Kun sinulla on aina itseäni (ja oletettavasti muitakin) kiinnostavia mielipiteitä sekä kasoittain trivia-tietoutta, niin kuulisin mielelläni kommenttejasi lauluntekijä Nick Drakesta. Itselleni suht. uusi tuttavuus, mutta aion kyllä tutustua enemmänkin.

Mackan kirjoitti...

TeHa: Early Days kolahtaa postiluukkuun jo tällä viikolla! Eiköhän katsota sitä kimpassa vuoden vaihtuessa, jossain "vaiheessa"?

LL: Nick Drake? Suosittelen! Kuuntele myös Tim Buckleyn Happy Sad. Tosin olen aika varma, että pidät Draken pehmeästä ja rauhallisesta tyylistä (myös huolelliset sovitukset) enemmän kuin Buckleyn hipityksestä.

LL kirjoitti...

En minä siitä Tim Buckleystä niin innostunut, tai innostuin, kuuntelin Bolognassa kaikki levyt mitä siltä löytyi kirjastosta. Mutta en esim. koskaan ostanut itselle. Drake taas tuntuu erittäin lupaavalta! Arvasin, että sinulla on kokemusta siitäkin :)! Oletko onnistunut löytämään koskaan Wendy Waldmanin musiikkia?

Toiselle kommentoijalle sanoisin, että Earl Grey tee on perus"teistä" lempiteeni. Hah kuinka olen taas huumöristinen.

Anonyymi kirjoitti...

Itsellänkin tuli Nick Drakesta mieleen Tim Buckley. En oikein tiedä miksi.

James Taylor voisi sopia napakasti Draken seuralaiseksi. Oletko LL kuullut häntä? Hänen musiikkinsa on sellaista lämmintä ja leppoista, muttei läheskään yhtä synkkää kuin Drakella.

Marko: "Scream for me Rovaniemi", ilman muuta katsotaan Maidenia uutana vuonna.

LL kirjoitti...

Varmaan ovat vähän saman aatoksen songmakereita kumpainenkin. T.Buckleyltä tuntui löytyvän sellaista proge-suuntaista sävellyksellisyyttä, ja Drake, sen vähän mitä nyt olen häntä tähän asti kuunnellut, tuntuu erittäin näkemykselliseltä musiikillisesti.

Olen kuunnellut James Tayloria jonkin verran. Hänellä on aivan ilmiömäinen pitch, ehkä se saa hänet kuulostamaan aina niin raikkaalta. Minulla on myös Joni Mitchell+James Taylor bootleg heidän seurusteluajoiltaan. Voin kopioida sen eniten haluavalle.

LL kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
LL kirjoitti...

Enpä tiedä, miksi pidän omaa lauluntekijä-blogiani 'Iron Maiden' otsikon alla. En vain voi olla linkittämättä. Nimittäin:
havaintojeni mukaan olen päätellyt, että musiikkikriitikoiden täytyy olla maailman katkeroituneinta porukkaa. Sen takia todiste siitä, että joku kirjoittaa tekstiä, josta huokuu rakkaus musiikkia kohtaan, saa silmäni liikutuksesta kyyneliin. Lisäksi Juha Seitzin kirjoittama sarja on kaiken kaikkiaan korkeatasoinen. Tässä yksi, s'il vous plaıt:
Syvien tarinoiden tulkki.
[toivottavasti linkki tällä kertaa toimii]

Top-5

Grand Hotel Tammer Fit Wok (Verkatehtaankadulla) Laiska käveleminen  Päiväunet Ekstra-luokka (VR) Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tiiviimmin ol...