tiistaina, joulukuuta 14, 2004

Rankki haisee

Kuten jotkut jo tietävät, menestyksemme perustuu paitsi joukkueessamme laajalti levinneeseen selibaattiin (ehkä muistoa myös vanhasta nimestä "Skoptilaiset"), myös ankaran jäykkään ja hierarkkiseen organisaatioon. Lupailimme kapteenillemme ylennystä mikäli voitamme kauden. Kesken syyskauden katsoimme parhaaksi täydentää päällystöä huutamalla Jonzen yksimielisesti förstiksi, eli joukkueellamme on siis oma number one.

Nyt tuli kuitenkin pieniä ongelmia. Sekoittamalla eri aselajien nimityksiä ei ollutkaan mitenkään selvää, että Jupe olisi nyt majuri. Suomen laivastossa taas ei ole arvoa nimeltä "kapteeni". Aivoriihi tuli pian tulokseen, että arvojärjestyksessämme pitää noudattaa kaikille tutuinta hierarkiaa, eli Star Trekin järjestelmää. Pienellä googlauksella alkoi löytyä tietoa ja tämäkin ratketa. Palautetaan hetken mieleen mitä löytyi ja miten päällystön arvot suhtautuvat monille tutumpiin maavoimien arvoihin:

MaavoimatSuomen laivastoTähtilaivasto
everstikommodorikapteeni
everstiluutnanttikomentajakomentaja
majurikomentajakapteenikomentajaluutnantti
kapteenikapteeniluutnanttiluutnantti
luutnanttiluutnanttialiluutnantti
vänrikkialiluutnanttivärvätty

Jostain syystä meikäläisen yliluutnantin arvo on jäänyt välistä, mutta sekös haittaisi. Miehistön ja aliupseeriston arvot löytyvät googlatuilta sivuilta. Kun mietimme Jupen ylentämistä, hänelle riittänee nyt taata everstinarvoinen kapteenin arvo, kuten Kirkillä ja Picardilla. Amiraalikuntaan nousu on sitten jo melkoinen kohotus. Jonze kunnostautui myös niin komeasti, että ehdotan että hän on tämän kauden ollut luutnantti ja tästä kirjoituksesta lähtien olkoon komentajaluutnantti, tuo McCoyn vanhassa sarjassa ja erityisesti hänen lähimmän vertauskohtansa Rikerin arvo.

Meille muille välttää crewman -nimike, josta on mukava saada ylennyksiä jos osoittautuu sen arvoiseksi. Pekka on meriupseerin poikana selkeästi matruusi. Jos vastalauseita ei tule, saanen esitellä Poikakuoron organisaatiokaavion:

Päällystö


  1. Marko Michael Montgomery Marmaduke Jupiter-Jones, kapteeni
  2. Jouni Jonze, försti, komentajaluutnantti

Miehistö


  • pekka, matruusi
  • tommi, rivimies
  • toni, rivimies

Jos ja kun menestyksemme jatkuu, Jupe on uhannut siirtyä operatiivisesta johdosta puhtaasti strategiseen johtoon ja hörppiä olutta viereisestä pöydästä ja tarkkailla, miten joukkueemme pätee musavisan taistoissa. Tällöin hänet voi sitten ylentää amiraaliluokkaan. Tämän kuultuamme me miehistö kyllä kömmimme komentosillan portaiden juureen, kysyimme lupaa puhutella kapteenia ja lakit kourissa ja ujosti köhien saimme viimein sanottua, että te olette hemmetin hyvä kapteeni ja että tuota kyllä teidän porukassanne tuota noin ikäänkuin tuota kiitos vain, tuota, Pekka älä pyörry ei sun tartte sanoo mitään, seisot vaan siinä muitten mukana niin että kiitosta öö me tästä nyt sitten, niin että.

5 kommenttia:

Antti L kirjoitti...

No huh, mitäs siellä on taas juotu :P

Anonyymi kirjoitti...

Usko tai älä, näillä on aika pitkälle pärjätty:

*olutta
*lidl-"olutta"
*siideriä (pekka)
*vaniljaviruvalgeeta
*absinttia
*punkkua
*pieniä määriä muita viinaksia, korkeintaan pullo tai pari kutakin.

Mackan kirjoitti...

Hyvä! Jatkakaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kaksi epäonnistumista taas:

1. Riker onkin komentaja
2. Eilen oli lucianpäivä ja unohdin linkittää tunnelmallisen juhlakuvan. Tänään on jo ATLP eli alemman tason lähetyspäivä.

Menen itkemään. Illalla tulen ryyppäämään poru kurkussa ja loppuyöstä haastan riitaa ja saan turpiini.

Fairytale kirjoitti...

Hui, kun olikin hienosti kirjotettu tuo hierarkia. Ei se oo ihme että te pojat pärjäätte, kun on tuo järjestys selvillä. Me ei ässissä aleta teitä kopioimaan, mutta meillä on ihan muut aseet kevättä varten.

Niin ja kiitos vain eilisestä illasta, mulla oli ainakin kivaa. Kysymykset oli hyviä, vaikken tiennykään ku yhen. Sen minkä kaikki tiesi, mutta tärkeintähän ei ole voitto, vaan kaverin palkinnosta nauttiminen.

Kuulumisiin...

Top-5

1. Mustikat ja vaniljakastike 2. Discografioiden kuuntelu 3. Tampere 4. Kevät 5. Alut Pitkästä aikaa. Innostuin kirjoittamaan, kun kaverini ...