perjantaina, joulukuuta 03, 2004

Pimpelipom

Plimsollin merkki kirjoittaa kuolleesta pianonsoittolihasta nimeltään Richter. Samasta musikantista on puhuttu joukkueemme sisällä sekä tukiryhmän kesken, tietääkseni. Triviapamaus: 60-luvun tietosanakirjassa sukunimi on muodossa Rihter. En hämmästyisi vaikka joku rupeaisi mouhottamaan, että se on ainoa oikea tapa ja muoto.

2 kommenttia:

LL kirjoitti...

Kiitos kun kerroit linkkivinkin. Kirjoittajahan oli loistava. Kunniaa tehtiin elämäni suurille jumalille. Kun Coltrane mainittiin samassa jutussa Richterin kanssa, pääsi suustani riemullinen älähdys, jota on vaikea kirjaimin kuvata.

Mackan kirjoitti...

Suosikkipätkäni:

"1900-luvun sielupuolen yritykset fuusioida afroamerikkalaisen ja länsimaisen taidemusiikin traditiot ovat saaneet aikaan sellaisia yrjöhyrrävotkaviinejä kuin progressiivinen rock tai Magnus Lindberg, joka muuten ystäväpiireineen aloitti – eikä koskaan lopettanutkaan – progebändeistä ja pillurallista"

Tosin afroamerikkalainen musiikkitradtio on itsessään melkoista blandista, sanoohan sen jo nimityskin. Proge ei muuten syntynyt suinkaan sattumalta Isossa-Britanniassa; britit ottivat rock and rollin aivan liian vakavasti ja kyllästyivät tuohon kolmen soinnun apinamusiikkiin muutamassa vuodessa. Suurin progebändi koskaan on tietysti Beatles, jonka progressiivisuus oli todellista ja oikeasti alati parantuvaa, ainakin kokonaisuuden huomioon ottaen.

Top-5

Siisti koti Bänditreenit YouTube-tilaukset Oma somevirta Karjalanpaisti Loppujen lopuksi some ok ihan okei, kunhan ei eksy turhan usein vier...