keskiviikkona, joulukuuta 01, 2004

Rock-rumpalit TOP-5

Rumpali on muusikon paras ystävä

1.) Peter Criss (Hooligan / Love Gun)
2.) John Bonham (The Ocean / How The West Was Won)
3.) Charlie Watts (Where The Boys Go / Emotional Rescue)
4.) Eric Singer (Kiss: Goin' Blind /Unplugged)
5.) Ian Paice (Deep Purple: Lay Down, Stay Down/ Burn)

(Suluissa esimerkkikappale / LP)

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minä mietin tuossa pari iltaa sitten kun tapani mukaan itkin itseäni uneen, että kompremettoiko itsensä musiikinkuulijana kokonaan, jos huomaa pitävänsä enemmän rumpukoneesta kuin kenestäkään elävästä rumpalista? Sikäli kuin ne osaa erottaa. En myönnä enkä kiellä mitään. Vielä.

LL kirjoitti...

Ryhdistäydy hyvä mies!
Kuuntele pop-formaatin helmi: Eros Ramazzottin 'Più bella cosa' (ja kyllä, tämä ei ole vitsi). Siellä on taustakööri uuu-aaa nostatukset, hienot moduloinnit ja kaikki tarpeellinen. Vinnie Colaiuta saa miettimään uudelleen rock-rumpaleiden top-vitosta.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Kuuntelisin ehkä mieluummin, jos Eros ramzotti esiintyisi ilman laulajaansa. En tiedä miksi, mutta ko. persoona herättää minussa yhtä suurta ihailua kuin Celine Dion.

LL kirjoitti...

Ei täälläkään mitään Eros-faneja olla, ei kyllä Dion-fanejakaan. Dion tosin on laulajana rautainen ammattilainen, mutta vetämänsä musiikillinen linja - noh - löytänyt miljoonittain kuulijoita. Eikä Eroksenkaan yleisö mikään pieni ole, eli kaikelle on tilauksensa. Mutta Più bella cosa on hieno pop-biisi ja Colaiuta mahtava rumpali!

Mackan kirjoitti...

Colaiuta ei ole rock-rumpali. Hän on rumpali, joka soittaa mitä vaan, koska on saanut siihen oikean koulutuksen. Stingin Ten Summoner's Tale-levyllä (1993) hän soittaa aivan mahtavasti, mutta sen siivittämänä yleiseen tietoisuuteen (mm. minun)nousseena hän julkaisi täysin kuuntelukelvottoman soololevyn seuraavana vuonna.

Anonyymi kirjoitti...

Vähän samanlainen tyyppi on Simon Phillips, joka rumpaloi yhden Judas Priestin levyn (taisi olla sillä kertaa rumpali räjähtänyt spontaanisti tai vastaavaa, Spinal Tap -elokuva ei perustu tositapahtumiin) ja ero kyllä kuuluu. Ainakin verrattuna Priestin muihin rumpaleihin. Levy on Sin after sin, jos sillä on merkitystä.

LL kirjoitti...

Minusta Colaiuta on ennen kaikkea rock-rumpali, soittihan hän Zappankin bändissä. Soittaa tosin nykyään kaikenlaisissa eri poppoissa, juuri mainitsemastasi syystä. Mutta onhan Bonhamkin pitkälle yli pelkän rock-formaatin.

Anonyymi kirjoitti...

Bonzo kuulemma tykkäsi kovin soulista, mutta kyllä hänen kaikki levytyksensä taitavat mennä rock-kategoriaan. Tai sitten tajusin taas kaiken väärin.

Top-5

Siisti koti Bänditreenit YouTube-tilaukset Oma somevirta Karjalanpaisti Loppujen lopuksi some ok ihan okei, kunhan ei eksy turhan usein vier...