torstaina, huhtikuuta 08, 2010

Kasettikysely

"Tutkimme c-kasettien moninaista käyttöä, joka Suomessa alkoi laajassa mittakaavassa 1970-luvulla. Olemme kiitollisia muistikuviesi ja vaikutelmiesi kirjoittamisesta tutkimuksemme aineistoksi." Lisätietoa mielekiintoisesta ja hauskasta hankkeesta täältä.

Silloin kun kasetteja käytettiin, ei muistini mukaan puhuttu c-kaseteista, kuten nykyään on tapana. Entäpä vinyyli? Älppäri on paljon parempi, tai pelkkä levy.

Luen Rillipäätä ja Läskiä (ennakkoluuloisesti, koska en kuuntele kumpaakaan yhtyettä, varsinkaan sitä huonompaa). Liimattakin sanoo Raider - ja vaikka mitä muuta.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hauska kysely. Pitänee vastata ja voittaa. Tänään tulikin parahiksi pengottua kasettilaatikoita, joten olen hyvässä vireessä.

Itsekin olen kiinnittänyt huomiota siihen, että puhutaan c-kaseteista ja vinyyleistä, jos puhutaan kaseteista ja levyistä. Levyt varmaankin mielletään ensisijaisesti cd-levyiksi, joten tarkennus on paikallaan. Toisaalta vinyyleistä puhuminen saattaa kuulostaa hienommalta. Mutta älppäreitä tai levyjä ne kuitenkin ovat.

Kasetit taitavat olla jo niin mennyttä aikamuotoa, että pitää tarkentaa vielä paremmin, jotta ne erottuisivat kaikista muista kaseteista.

mackan kirjoitti...

Näin on.

Meillä on kellarin vilvoitteluhuoneessa talon asukkaiden yhdistetty kasettikokoelma ja vanha, mutta toimiva mankka.

Polkabilly Rebels on julkaistu myös kasettina.

Kasetti on jotenkin...siisti sana.

Anonyymi kirjoitti...

Kaseteista tulee mieleen joskus 13-vuotiaana kuulemani luokkakaverin oppi: kappaleen nimet kannattaa kirjoittaa lyijykynällä koska murrosiässä maut kuitenkin muuttuvat niin nopeasti. Kysyin että voiko olla varma, ettei jokin muutu. Hän vastasi että ei, mitä vahvempi, sitä todennäköisemmin se muuttuu, koska vahvalta tuntuva makuarvostelma (tätä ilmausta hän ei käyttänyt) on todennäköisimmin tunteisiin eikä järkeen perustuva.

Mikä osoittaa että teinit ovat säännöllisesti älykkäämpiä kuin huoltajansa ja vartijansa, jotka tuottavat sentimentaalista höpinäänsä nuoruuden vaikeudesta.

JahRelainen kirjoitti...

Itselleni kyllä levy on tsynonyymi albumille, olkoonkin sitten vinyyli tai cd.

Kasetteja tulee ostettua vieläkin, lähinnä Intiasta. Tosin viime reissulta ei jäänyt yhtään haaviin.

Top-5

Siisti koti Bänditreenit YouTube-tilaukset Oma somevirta Karjalanpaisti Loppujen lopuksi some ok ihan okei, kunhan ei eksy turhan usein vier...