lauantaina, maaliskuuta 24, 2007

Kylmä henkäys idästä

Tervepä terve lapsukaiset!... tässä taas raporttia rakkaalta visailuillaltamme tiistailta 20.3...siis Akin, Kimin, Joakimin ja Jaakkiman päivältä.

Deadin Kalle piti mitä mainioimman visan, ilman apuvoimia. Ensimmäisen kierroksen kekseliäs ja kiinnostava teema liittyi päivänpolitiikkaan ja vast'menneisiin ek-vaaleihin. Kaikki poliittisia ääriryhmittymiä edustaneet kilpailijat jouduttiin valitettavasti käännyttämään jo ovelta takaisin, jotta vältyttäisiin kahakoilta ja siten rauhalliselle visabaarille aiheutuvilta vahingoilta. Näin kilpailu latistui jo ennakolta, joka ei tietystikään ollut millään tavoin kunnioitettavan tuomarimme vika. Muutenkin kevät-talven visailtoja on kovasti vaivannut osanottajakato, joka nytkin oli merkillepantavaa.
Mutta takaisin itse kilpailuun ja sen ensimmäiseen (puolueettomasti) poliittiseen kierrokseen.
Pelkällä musatietämyksellä ei tälläkään kertaa pärjätty, ja hyvä niin. Saimme kuulla mm. niin Mikko Alatalon kuin Kike Elomaan vanhanaikaisia luikautuksia. Koko ajan odottamaani, ylpeästi Suomen kommunistista puoluetta edustanutta, Stenkkaa ei kuultu. Puolueen rokki osaston hoiti luotettavasti Peitsamon Kari freukkareiden säestämänä. Ensimmäinen kierros oli melko tasainen, hienosti kolmantena ollut jyrkän poliittisesti suuntautunut Jasmin Mäntylät jätti leikin syystä tai toisesta kesken ennen toista kierrosta. Viimeisen viidenteen kysymykseen onnistuimme taiteilemaan Veltto "Niilo YLI-VAiNIO" Virtasen, vastauksemme oli kuitenkin pahasti hakoteillä. Mielenkiintoista sinänsä, että Veltto pääsi ek:n tällä kertaa perus-suomalaisten riveistä. Mieshän on edustanut vuosien varrella mitä milloinkin.

Nyt on pakko tiivistää loppu, kun kohtaa tulee tv:stä mielenkiintoista ihmissuhde-draamaa.

Toisella kierroksella arvoisa tuomarimme kiusasi meitä sormenjäljillä ja muilla mysteereillä. Mr. Bunglen ja Mr. Pattonin sekoilun sentään tunnistimme, samoin lemmikkieläinkaupassa hengailevien kaverusten ja electrovelhon yhteistyön. "Johtopäätös" (kuvitelkaa tähän Nikke Knattertonin ääni), -osioon pähkäilimme vastaukseksi BOwien, ajattelimme kierroksen jälkeisen kappaleen olleen vihje. Kovasti vyörytettiin elokuvakysymyksiä, näkyvin miinus koko visassa, vaikka moni kilpailija olisi varmasti eri linjoilla.

Finaalia edeltävä megapommi....Kick it!...kindermuna ja jotain muisteltavaa tästäkin visasta vanhoille päiville ja kerrottavaa ei-toivotulle jälkipolvelle. Eipähän vittu sekään auttanut rahoittamaan pitkää iltaa.

Finaali oli pirullisen vaikea ainakin meidän heimollemme. Tietomme keskittyi alkuun ja loppuun ja ennen viimeistä kierrosta kaikki pöydässämme levittelivät käsiään ja näyttivät turhautuneilta. Elokuvia ja muuten vaan vaikeita kysymyksiä. Ykkösessä yhteistyö kantoi hedelmää ja Nataschan kotimaaksi löytyi se Belgia. Toisessa hevi-osastomme http://kuvake.net/searchphotos.php?action=search&tag=hevari haki tuttua ja turvallista Slayeria, mutta vastaus olikin joku helvetin Ministry. KOlmosessa Australia ei ollutkaan Australia vaan Uusi-seelanti ja vaikka viitosen aussin tunnistimmekin, niin se ei auttanut meitä nousemaan kolmatta sijaa korkeammalle. Voiton taisi viedä Kinky konga ja roots oli toinen. Mainittakoon muuten, että kahden kierroksen jälkeen joukkueita oli vain tuo fiinaalin pääsevät viisi. Sääntömuutos näyttää olleen väärin ajoitettu, tai sitten visa ei enää vaan kiinnosta.

No joo...Kallelta hyvä visa ja ennen kaikkea todella nopeasti yksinään läpi hoidettu.

Ei kommentteja:

Bachia pääsiäisenä II

Carl Philipp Emanuel Bach: Joha nnes-passio H. 785: Leibste Hand! Ich kusse dich Elisabeth Scholl,  altto Basel Baroque Chamber Orchestr...