sunnuntaina, maaliskuuta 04, 2007

Jonninjoutavaa jollotusta!

Paikallinen elävän musiikin yhdistys tarjoili viihdettä hiihtolomaviikon päätteeksi - ja kuten tavallista myöhästyimme. Tarkoitus ei kuitenkaan ollut ainoastaan viihdyttää itseä, vaan myös hoitaa busineksia. Yksi illan esiintyjistä on nimittäin osakkaana uuden Radiopuhelimet-vinyylin julkaisussa. Odotettavissa oli siis, että kyseinen läsy olisi saatavissa keikalta. Esiintyjien välissä pöytäämme horjuikin muusikko kahden levylaatikon kanssa, valitellen soittamisen olleen hankalaa, kun ei ollut esiintyessään tarpeeksi kännissä. Kauppojen hieromisen ohessa hän sitten paikkaili tätäkin puutostilaa. Ja kunnon kauppamies kyseessä olikin, kun alkoi tinkiä levyjen hintoja alemmaksi ennen kuin itse oli ehtinyt suutaan aukaista. Siinä istuessaan kauppias valitteli sitäkin, kun levyt eivät käy kaupaksi. Välillä poistuin pöydästämme seuraamaan illan muita esiintyviä artisteja ja palatessani huomasin, että kauppamies ja levylaatikot olivat yhä pöydässämme – tehokkuus ja kapitalismi eivät kaikilla aloilla vielä ohita muita elämänarvoja. Ja taisimmekin olla vastuussa illan pääasiallisesta tuotosta, muilla ei pahemmin levykasseja näkynyt.

Sitten kun joskus saan taas levyhyllyn pystytettyä näyttää uusi Radiopuhelimet hyvältä yhtyeen ”Avaruus” ja Jussi Raittisen ”Jussi ja Kieku ja Kaiku” levyjen välissä. Sitä ennen on tyydyttävä pyörittelemään levyä omissa hyppysissä ja availemaan hienoja avattavia kansia.

Koska levy siis tuli odotettua halvemmaksi, eikä virvokkeita tullut nautittua ja lipunmaksultakin säästyi, saattoi seuraavana päivänä käydä noutamassa tavaratalon levyosastolta Stoogesin kovasti kehutun Funhouse-cd:n tyydyttämään pahimman möykän tarpeen. Rahaa jäi vielä toisen putiikin ruokaosastollekin tuhlattavaksi, mutta seuraavat pari viikkoa pitänee syödä papuja ja jäätelöä tai jäätelöä ja papuja.

Ilouutinen on myös se, että Rovaniemen kaupunki tukee Lordin Euroviisuesiintymistä 50 000 eurolla. Sirkushuveja me pitkäaikaistyöttömät kaipaamme! Aina töitä hakiessani on vastauksena nimittäin ollut: Ei ole rahaa” (paitsi kerran esteenä oli puuttuvat naiselliset ominaisuudet). Tällaisina hetkinä on hienoa olla rovaniemeläinen! Riemuitkaamme Brews Springstienin tahdissa!

Halleluja!

4 kommenttia:

JahRelainen kirjoitti...

Joo, kyllä sieppaa toi kaupungin lahja Lordille. En pystyny edes lukemaan kyseistä juttua lehdestä loppuun kun alko keittää.

Mut pavut ja jätskihän on ihan peruskamaa.

Mackan kirjoitti...

"tehokkuus ja kapitalismi eivät kaikilla aloilla vielä ohita muita elämänarvoja"

Hemmetti kun nauratti...! Olen itsekin nähnyt näitä baarien levykauppiaita. Ostin yhdeltä Eternal Erectionin ekan ep:n.

"Keräillyharvinaisuus jo ny!"

Mackan kirjoitti...

"tehokkuus ja kapitalismi eivät kaikilla aloilla vielä ohita muita elämänarvoja"

Hemmetti kun nauratti...! Olen itsekin nähnyt näitä baarien levykauppiaita. Ostin yhdeltä Eternal Erectionin ekan ep:n.

"Keräilyharvinaisuus jo ny!"

______________

Mitä Lordin tulee, asiaan liittyy paljon enemmänkin. Ei ne rahat Lordin taskuun tai tarvehankintoihin mene. Mutta tässä yhteydessä ei tästä tämän enempää, saatan olla näet väärässä. Tarkistan lähteeni.

Anonyymi kirjoitti...

Miksei sitten kuntalaisille kerrota miksi Lordille maksetaan? Miksi se on salaisuus? Todellista demokratiaa.

Top-5

Siisti koti Bänditreenit YouTube-tilaukset Oma somevirta Karjalanpaisti Loppujen lopuksi some ok ihan okei, kunhan ei eksy turhan usein vier...