keskiviikkona, helmikuuta 11, 2009

Terveisiä

Jah usutti ihmisiä kirjoittelemaan. Mikä on oikein. Kirjoituslakko on vähän noloa. Kiukuttelua, jossa on itsesäälin vahva aromi. "Kyllä ne kohta huomaa, etten ole kirjoittanut." Vähän samalla tavalla lapsellista kuin lohduttelisi itseään kuvittelemalla omia hautajaisiaan. Kyllähän te tiedätte. Uskon, että useat meistä omastakin kokemuksesta. Ainakin minä.
Under surveillance
Asiaan siis. Täälläpäin ei ole musavisa- eikä visarintamalla muutenkaan tapahtunut oikein mitään. Maanantaina sain melkein kutsun Telakan visaan, mutta jätin väliin että olisin viikon tehokkaampi. No, eilen sitten erehdyin samaan paikkaan Perfoklubiin, joten tässä sitä taas nyt ollaan.

Ai miksikö? Kaverini kutsui. En varmaan ole kaikkein vastaanottavaisinta performanssitaiteen yleisöä, mutta pidän siinä yhdestä asiasta: ennakoimattomuudesta. Mitä tahansa voi tapahtua, esitys voi sisältää tai olla sisältämättä mitä vain ja loppua hetkellä minä hyvänsä.

Yhtyeenä oli tällä kertaa neuvostotyylinen Punch & Pravda, jonka myspase-sivua en löytänyt. Ehkä se on osa taiteellista vaikutelmaa. Ok esitys joka tapauksessa. Lisäys 12.2. löytyi sentään yksi livevideo.
Three generations
Yhteydet Rovaniemelle ovat tyrehtyneet jokseenkin kokonaan. Mitäpä sitä tekohengittämään. Siksi näitä blogijuttujakin tulee luettua aika harvakseltaan.

Sitäpaitsi jos tulen käymään Roviksessa, on hauska jos ei ole pitänyt yhteyttä ja on enemmän uutta asiaa kuultavana. Tosin en ole vielä miettinyt reissun järjestämistä. Sen sijaan pohdin aina listaa paikoista, mitä siellä pitäisi nähdä.

Minulla on bon voyage -tunne, että olen listannut tämän aikaisemmin, mutta pannaan uudestaan. Kertokaa jos on toistoa.
  • Kaikki vanhat asuinpaikat. Nostalgiaa ehkä, mutta ne ovat suosikkilistallani laskevassa järjestyksessä, vaikka viimeinen niistä oli tyylikkäin ja kuuluu elämäni kahteen tyylikkäimpään kämppään. Toisin sanoen niihin, jotka sain sisustaa aivan vapaasti ja oman pääni mukaan.
  • Lillin pubi. Tämä ehkä yliopistolaisten kanssa, jos heitä on siellä vielä tavoitettavissa.
  • Rinnemarket, josta ostin salamipakastepizzan ensi töikseni ensimmäisellä matkallani Rovaniemelle kesällä 2001.
  • Citymarket, josta ostin kaikki kenkäni. Matkalla saatan poiketa Koivusaaren luontopolulla jos sää sallii.
  • Vakiokauppani Prisma ja Lidl. Jälkimmäisestä pitää ostaa patteri lääkepullokaljaa vanhojen aikojen kunniaksi (ja juoda se Satanic Majesties Requestin b-puolen tahdissa)
  • Jonzen etkot, joihin mennään Onnen päivien etkoetkoilta.
  • Maakuntakirjasto ja Ounasvaara.
Tähän hätään en nyt keksi muuta, mutta lisään jos tulee mieleen.

Tosin silloin muuttaessani takaisin Tampereelle ajattelin, että pitäisin blogissa mahdollisimman pitkään identiteettiä, että kaikki uskoisivat minun edelleen asuvan Rovaniemellä. Olisin ikään kuin immateriaaliasukas siellä. No, se ei toteutunut. Aika on rajallinen resurssi. Se on kai yleisin syy melkein kaikkeen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lisää vaan!

Tiedoksi, että Pohjolankadun entisen Karjun paikalla on nykyisin pitseria "Italiano".

Eilinen visa meni jälleen tyydyttävästi, siitä raportti mahdollisimman pian.

Anonyymi kirjoitti...

Siis Karhun, ei Karjun.

Bachia pääsiäisenä V

 Konsertto cembalolle, jousiorkesterille ja basso continuolle, sov. uruille BWV 1052 Iveta Apkalna, urut hr-Sinfonieorchester, joht. Ricca...