lauantaina, helmikuuta 21, 2009

Pelisilmää.


Blogillamme oli taannoin pollikysely lamasta ja enemmistö väitti et lama on "totisinta totta" ja "tsykolokiaa" tais olla tokana. Itse painoin nappulaa "paskapuhetta" väittämän kohdalla.
Tässä artikkelissa talousihmiset pohtivat asiaa.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kunpa tuhannet irtisanotutkin ymmärtäisivät nämä semanttiset erot.

Anonyymi kirjoitti...

Nainen käy niin kuumana, ettei tiedä minne silmänsä kääntäisi. Naiset: aina esineellistämässä meitä miesparkoja.

Lama? Taantuma?

No höh, minä ainakin luulin, että nyt on talouskriisi!

JahRelainen kirjoitti...

Taantuma, lama, whatever. Meidän ruokakunnassa ei ainakaan kyseinen ilmiö näy millään tasolla arjessa. Päinvastoin, rahaa käytetään enempi kuin vaikkapa viime kesällä.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, onneksi on töitä ja vieläpä kaupungin virkamiehenä. Ehkäpä arjen tasolla meiltä hyväosaisilta voisi vähintään kuitenkin löytyä empatiakykyä. Laman kieltäminen on sama kuin todeta, että "ei maailmassa ole nälänhätää, minulla on jääkaappi täynnä ruokaa".

Mikkovee kirjoitti...

Eipä tuo täälläkään ole tuntunut vielä missään. Sama köyhyys jatkuu vieläkin, mikä on ollut jo muutaman vuoden.

JahRelainen kirjoitti...

Enpatiaa ja synpatiaa, kaks eri juttuu jotka helposti sotketaan.

Onhan se hienoa et on jotain kotitalousvähennyksiä lisätty oikein valtion taholta. Niin että nekin rahat ois voinnu laittaa eläkeläisille/työttömille/opiskelijoille/huono-osaisille (anteeksi, arvoväritteinen sana)jotka sitä fygeä todella tarvitsis. Mut ei, ei, ei, nää vähennykset siis koskee käytännössä niitä hyvä osaisia joilla pyyhkii jo nyt ihan hyvin. Et ei muutakun omaan kämppään vaan ikkunaremppaa teetättämään. Et niinku mit'vit, hyvä kusetus.

Mä en kyllä hiffaa tota et vouhotetaan et nyt on lama. Kuitenkin tällä omalla medialukutaidollani kun olen tsekkaillut lehtiä (tän päivän Hesarin taloussivuilla oli muuten loistava artikkeli taantumasta ja mahdollisesti tulevasta lamasta)ja nettisivuja niin kyllä sieltä aika selkeellä suomenkielellä on sanottu et tää peikko nimeltä lama tulee aikaisintaan kesällä. Taantumasta ne puhuu kyllä kovastikin.

Mut ehkä siellä kaupunginvirkamiehillä on sit jotain sisäpiirin salaista tietoa, jota ei yksityisellä sektorilla työskenteleville kerrota tai sit ne on vaan ajasta edellä (tai jäljessä mut ei kuitenkaan tässä päivässä).
Ja jos tää lama nyt sit tulee niin eiköhän tuolta julkiselta sektorilta aleta ekana leikkaamaan duunipaikkoja, niinkuin viime laman aikanakin tehtiin.

No. Katellaan.

Rauhaa.

Top-5

Siisti koti Bänditreenit YouTube-tilaukset Oma somevirta Karjalanpaisti Loppujen lopuksi some ok ihan okei, kunhan ei eksy turhan usein vier...