keskiviikkona, huhtikuuta 18, 2007

Legendojen pöydässä

Tiistai. Allekirjoittaneella piti kiirettä ehtiä perinteiseen tiistai-illan musavisaan. Saapuessani paikalla vartoili jo Kolli ja pian saapui jo muukin osa joukkuetta. Jahin lisäksi myös Suuren Kapteenin paikalla oli tyhjää, joten alkoi pöydäntäyttämisoperaatio. Pian joukkue oli täysilukuinen ja huomasin joukkueesta 3/5 olevan entisiä Skoptilaisia eli Poikakuoron ohella eläviä musavisalegendoja.

Mutta asiaan. Ensimmäinen kierros meni tautisissa tunnelmissa. Kaikkiin kysymyksiin ja puuhapaperiin oli liitetty lääketieteellisiä ongelmatiloja käsitteleviä yksityiskohtia. Puuhapaperissa piti yhdistää oikea muusikko potemaansa sairauteen. Ykköskierros meni osaltamme varsin mainiosti ja lähdimme voittajina kakkoskierrokselle.

Toinen kierros oli musiikillisesti monipuolinen ja sellaisenaan mukavan vaihteleva. Kierroksen aikana soi Foo Fighters, Sammy Babitzin, Johnny Cash ja Pelle Miljoona muutamia mainitakseni. Pahemmilta hudeilta vältyttiin tälläkin kierroksella, vaikka emme muistaneetkaan Pelle Miljoonan taiteilijanimen alkuperää. Puuhiksessa piti nimetä 15 Rock And Roll Hall Of Fameen päässyttä yhtyettä tai artistia. Puuhiskin meni mainiosti, päätimme kierroksen kakkosina ja jäimme toiveikkaina odottamaan finaalia.

Finaalikierros. Kuuluisa viimeistelyn puute iski jälleen. Tsaikovski muuttui allekirjoittaneen korvissa mystisellä tavalla Melartiniksi. Klassinen progemoka oli puolestaan Wigwamin muuttuminen Tasavallan Presidentiksi. Nämä pari kysymystä taisivat ratkaista kisan tappioksemme. Kinky Konga vei voiton Poikakuoron jäädessä kakkoseksi. Jasmin Mäntylät otti iltapronssia. Tuomareiden ansioksi on kuitenkin luettava visan monipuolisuus. Klassistakin oli mukana, mikä on tietty myönteistä. Kiitokset siis heille, teille ja muille!

Korjaus 20.4.07: Pronssisijajoukkue korjattu tuomarin oikaisun mukaiseksi.

5 kommenttia:

JahRelainen kirjoitti...

Ketä oli tuomareina?
Aijaijaijai kun harmittaa Haminanmiehenä tuo Pelle kyssänderi ja etten ollut paikalla. Pirskatti. Mikä on kokonaistilanne, olemmeko johdossa vielä?

Anonyymi kirjoitti...

Heh, viimeistelyn puute kuulostaa aivan Suomen potkupallomaajoukkueelta... "Onnistuttiin luomaan tilanteita, mutta..."

Jaakko kirjoitti...

Harmittaa kun menin lyömään vetoa tuomareiden kanssa Kylie Minogue-kysymyksestä, olin varma että olin oikeassa. Asia kuitenkin tarkistetiin internetistä ja tietoni paljastuivat virheellisiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tuomari tiedottaa: kolmanneksi ei tällä kertaa yltänyt Parrootsein joukkue, vaan The Jasmin Mäntylät onnistuivat finaalissa mainiosti saavuttamalla visahistoriansa tähän mennessä parhaan tuloksen eli The Third Paikan. Jaakko voi vaikka sitten finaalissa siidurin minulle toimittaa ;)
Hyvää valmistautumista ensi tiistaille.

Jonze kirjoitti...

Kiitän oikaisusta.

Bachia pääsiäisenä II

Carl Philipp Emanuel Bach: Joha nnes-passio H. 785: Leibste Hand! Ich kusse dich Elisabeth Scholl,  altto Basel Baroque Chamber Orchestr...