keskiviikkona, huhtikuuta 04, 2007

Four Awesome Accordions – Neljä hämmästyttävää hanuria

Tiistai jälleen. Odottelin kotona illan musavisaa kuunnellen Bachin kuoroteoksia. Matkapuhelimen piipahdus välitti viestin: etkot luvassa. Siirryin musavisamobiiliin ja suuntasin kohti etkopaikkaa. Paikalla olivat Satu, Marko ja allekirjoittanut musiikkitarjonnan koostuessa mm. Rolling Stonesin tuotannosta.

Visailuajan lähestyessä siirryimme musavisamobiililla Tupsuun, jonne tovin kuluttua saapui myös Jah. Illan kvartetti oli koossa ja tuokion odottelun jälkeen alkoi itse visa.

Ensimmäinen kierros oli rakenteeltaan ns. peruskamaa, josta pistesaaliimme oli varsin keskinkertainen. Puutteet olivat tiedon sijasta lähinnä muistamisessa ja se kuuluisa viimeistelykin jäi puuttumaan. Kehnosti sujuneessa bonuspaperissa piti tuntea näytteleviä muusikoita tai musisoivia näyttelijöitä.

Kakkoskierroksella seurasi varsinainen jymy-yllätys. Tuomarit olivat kehitelleet kierroksesta karaoke-version ja jokaiselle joukkueelle arvottiin esitettäväksi yksi biisi. Biiseihin liittyvät kysymykset löytyivät perinteiseen tapaan paperilta. Esitykset olivat seuraavat:

Pupuliima: Daa-da daa-da

Babylonin Portto: Hopeinen kuu

Poikakuoro: Rafaelin enkeli

Dead Parroots: Jos sun lysti on

Jasmin Mäntylät: Wonderwall

Torpedo Boys: Baarikärpänen

Vuoromme koitettua marssimme yhtenä hanurina estradille tulkitsemaan Pekka Ruuskan hitti-iskelmää. Esitys onnistui yli odotusten, vaikka kaikkein hienojakoisimmat nyanssit eivät täysin välittyneet katsomolle ja Satun hanurikoreografia jäi joiltakin näkemättä. Myös muut joukkueet ylsivät persoonallisiin esityksiin sekä soolo- että joukkuesuorituksilla.

Finaalikierros osoittautui varsin haastavaksi. Keräilimme hajapisteitä sieltä sun täältä, mutta viidennessä kysymyksessä Jah ja Satu venyivät ilmiömäiseen meditaatiosuoritukseen ja paperiin ropisi komeasti Burzum-aiheista tietoa. Kysymyksestä irronneet pisteet nostivat meidät iltafinaalin voittajiksi ja pääsimme jatkamaan iltaa nauttimalla voiton hedelmistä.

Ilta oli karaokekierroksen ansiosta poikkeuksellisen innostava joukkueiden lähdettyä aktiivisesti mukaan. Kiitämme siis tuomareita tuoreesta ideasta ja jäämme innolla odottelemaan ensi viikon visaa.

1 kommentti:

JahRelainen kirjoitti...

Mä oisin tahtonu laulaa Kurea. Vaikka se Boys don't Fly ois ollu ihqu. Tai sit suomalaisist oisvoinnu laulaa Irwin Goddamned "Boing Boing".

Bachia pääsiäisenä II

Carl Philipp Emanuel Bach: Joha nnes-passio H. 785: Leibste Hand! Ich kusse dich Elisabeth Scholl,  altto Basel Baroque Chamber Orchestr...