keskiviikkona, heinäkuuta 05, 2006

Italia finaaliin

Nollanollan jälkeen Saksaa innokkaampi Italia tuli jatkoajalle tyylillä con brio, ma non troppo. Ensin pari tolppalaukausta, ja sitten aivan viime minuuteilla Fabio Grosso ja Alessandro Del Piero tekivät maalin mieheen. Saksa taisi odotella jo rangaistuspotkukilpailua.

Ei olisi kannattanut odotella, sillä luulisi saksalaisilla olleen vielä hyvin muistissa Mestarien liigan loppuottelu vuodelta 1999. Tuolloin Manchester United teki Camp Noun stadionilla (Barcelona) molemmat maalinsa yliajalla ja voitti FC Bayer Münchenin 2-1. Tuoreempiakin esimerkkejä löytyy taatusti, mutta tuo ottelu on jäänyt erityisen hyvin mieleen.

Onpa siitä tosiaan kauan. Uskokaa tai älkää lapset, mutta vuonna 1999 ei oltu vielä keksitty internettiä, hammasharjaa eikä nokka-akselia. Ihmiset pukeutuivat juuttikuituun ja haisivat hielle. Luin Wikipediasta, että virtahevon hiki on punaista.

Ei kommentteja:

Top-5

Grand Hotel Tammer Fit Wok (Verkatehtaankadulla) Laiska käveleminen  Päiväunet Ekstra-luokka (VR) Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tiiviimmin ol...