torstaina, lokakuuta 04, 2007

Musavisa 3.10.2007

Näinpä tuli syksyn sesonki avattua omaltakin osaltani. Lomailun vuoksi ensimmäinen visa jäi väliin, mutta nyt siis saatiin homma käyntiin. Allekirjoittanut oli saapuessaan hyvin virittynyt ja pirteä. Pian saapuikin Suuri Kapteeni ja myöhemmin myös muu joukkue mukanaan special guest-täydennys.

Ensimmäinen kierros oli omistettu leffamusiikille ja muuhun asiaan liittyvälle. Mona Caritan (Mikä fiilis) ja Princen (When Doves Cry) biiseihin liittyneet kysymykset selvitettiin kunnialla. Nicon oikeaa nimeä ei muistettu (en muista edelleenkään), mutta Nick Cave-kyssäri toi täydet pisteet. Tuomari Nurmiolta muistimme viimeisimmän albumin vähän sinne päin (+ tuli), mutta kotimaiset ysärileffat eivät olleet oikein hallussa.

Kierros 2. Levyjä ja levy-yhtiöitä käsitellyt kierros osoitti joukkueen erinomaisen kyvyn yhteispeliin. Kierroksella kyseltiin mm. David Byrnen levy-yhtiötä ja eri projektien konserttitaltiointeja. Hieman arvailuja herätti Madonnan ekan levyn eri nimet (USAssa ja Euroopassa). Kierroksen Cure-kysymys ilahdutti allekirjoittanutta ja runsaat pisteet koko joukkuetta. Mukana kierroksella oli myös levykansiaiheinen puuhapaperi, joka iloksemme oli värillinen.

Finaaliin menimme kisan kärjessä. Teemana oli tiukka vääntö. Ensimmäisenä biisinä soi teeman mukaisesti Papu & Pojat sekä maineikas hittinsä Helle. Hc-kamaa, sanoisin. Kohdassa kaksi tulikin sitten kryptoniittia pöytään. Veikkaamamme Happy Mondays olikin Chumbawamba, eikä muistakaan kysymyksistä kauheasti briljeerauksen aihetta irronnut. Yksi piste nyt kuitenkin. Neljäs kysymys irrotti eniten rakentavaa neuvottelua. Jean-Michel Jarren ja Peter Gabrielin välisen pallottelun tuiskeissa ei oikea vastaus eli Laurie Anderson päässyt pinnalle. Kierroksen ainoat nollamme tulivat tästä kysymyksestä. Radiopuhelimista tiesimme kuitenkin kaiken. Haasteellinen ja mukava visa päättyi lopuksi suvereeniin hallintaamme. Allekirjoittanut sai lisäksi kantaa pöytään henkilökohtaisia palkintoherkkuja sekä kotiin älpeelliset Melodijan tuottamaa neuvostoaikojen lastenmusiikkia ja jatsia. Innostava ilta ja mainio uusi visailupaikka.

1 kommentti:

Mackan kirjoitti...

Kiitos mainiosta raportista!

Itse visa oli kauttaaltaan tasokas ja rytmiltään hyvä. Hyvää tuomarointia Tomilta jälleen kerran.

Ensi viikolla mysteerituomarit Aku ja THS. Saammeko kryptoniitteja (opin tämän monikollisen muodon Wikipediasta) vai raikaako jälleen hanuri?

Bachia pääsiäisenä V

 Konsertto cembalolle, jousiorkesterille ja basso continuolle, sov. uruille BWV 1052 Iveta Apkalna, urut hr-Sinfonieorchester, joht. Ricca...