tiistaina, elokuuta 25, 2009

Helismaa, perkele!

Käytin illan älppäriden aakkostamiseen. Vuosi muuton jälkeen, eikä ehdottomasti paras järjestys eli fiilisjärjestys ollut vieläkään syntynyt. Se kielii paitsi liian vähäisestä kuuntelusta, myös kuunteluharrastuksen sisällöllisestä kaventumisesta.

Kuten aina aakkosten parissa, tuli tälläkin kertaa kuunneltua tukun harvinaisuuksia. Nyt soi suomalainen musiikki. Keskityin erityisesti sanoituksiin, jotka ovat minulle musiikissa ehkäpä se kaikkein epäkiinnostavin asia.

Monet kappaleet avautuivat tyystin uusin korvin. Anneli Sarin kohdalla tein lopullisen havainnon: Helismaa oli nerokas sanoittaja ja viimeisen päälle liukaskielinen epeli:

Sait multa kukkasen toukokuun,
ja sen tuoksut sait
sekä hurman muun


Herkullisen hienovaraista symboliikkaa a'la Rainer Kisko. Varttumisessa on paljon hyviä puolia. Mutta pannaan tällekin kirjaukselle säällinen loppu ja todetaan yksimielisesti:
Liian nuori rakkauteen.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ah, muistoja... Muutto, älppärilaatikoita, hyllyn kasaaminen, aakkostaminen...

Levyjen aakkostaminen ja muu järjestely on hauskaa puuhaa just siinä mielessä, kun huomaa, "että tuollainenkin on".

mackkan kirjoitti...

Muuttaminen on minulle juuri älppäriden kanssa kanssa touhuamista, tason kokoamista, stereoiden sijoittelua. Tällä kertaa aakkostaminen vain viipyi. Liioittelin: vasta joulukuussa tulee muutosta vuosi, mutta kauan siinä kesti.

Kaikki muu on muuttamisessa silppua - paitsi tietenkin kirjat.

Heh, sinulla kun on reilu rekallinen älppäreitä, mahtaa mennä aikaa aakkostamisessa! Paitsi jos olet kehittänyt pätevän systeemin muutossa.

Anonyymi kirjoitti...

Ennen kuin olin löytänyt levyilleni loppusijoituspaikan, purin ne tilapäisistä pakkauksista, levitin kaikki levyt lattialle ja aakkostin ne siinä.

Ajan ollessa kypsä, pakkasin levyt aakkosjärjestyksessä parempiin laatikoihin. Sitten loppusijoituspaikassa laatikot saattoi periaatteessa tyhjentää suoraan hyllyyn. Tietysti välistä jäi puuttumaan joku laatikko, mutta olipahan tekemistä jatkossakin.

Toisaalta harva se päivä tulee leikiteltyä ajatuksella, että jonain päivän myyn koko roskan pois ja muutan Havaijille veneen alle asumaan.

JahRelainen kirjoitti...

Mulla on levyt hyllyissä ihan päin helvettiä. Joku epäloogisenlooginen järjestys jonka vain mä satuin kirkkaimpina hetkinä hiffaamaan. Osa on levy-yhtiöden mukaan, osa musatyylien, sit on jotain sumeita sekogenrejä ja ö-mappeja.

Aakosjärjestykses mul taitaa olla valokuvat.... vai oliks ne noi bändi t-paidat sittenkin jotka oli aakkostettu :D

Top-5

Grand Hotel Tammer Fit Wok (Verkatehtaankadulla) Laiska käveleminen  Päiväunet Ekstra-luokka (VR) Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tiiviimmin ol...