sunnuntaina, huhtikuuta 27, 2008

Pieni kevätsoitto

Kevään kunniaksi tässä sesongin ajaton hittibiisi eli Antonio Vivaldin konsertto No. 1 E-duuri, Op. 8, RV 269, "Kevät". Konserton osat ovat Allegro, Largo e pianissimo sempre ja Danza pastorale: Allegro.

Tässä pätkässä teoksen esittävät Julia Fischer ja Academy of St. Martin in the Fields, joista jälkimmäisen olen itsekin nähnyt elävänä lavalla Jyväskylän Kesässä joskus 1970-luvun loppupuolella. Valitettavasti musiikilliset muistot kyseiseltä keikalta ovat jo tässä vaiheessa jääneet kovin kaukaisiksi, mutta kohtuullisen varman mielikuvan mukaan myös Vivaldin Vuodenajat kuultiin tuona kesäisenä iltana Jyväskylän yliopiston juhlasalissa. Orkesterin johtajana ja solistina oli tuolloin Iona Brown, jonka johdolla syntyi myös vuoden 1979 mainio Vuodenajat-levytys. Kyseinen levytys on minulle ehdoton suosikkitulkinta tästä ikiklassikosta ja se onkin soinut ahkerasti ensin vinyylinä ja myöhemmin onnekkaasti löytämänäni CD-versiona.

Ei kommentteja:

Top-5

Grand Hotel Tammer Fit Wok (Verkatehtaankadulla) Laiska käveleminen  Päiväunet Ekstra-luokka (VR) Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tiiviimmin ol...