torstaina, huhtikuuta 10, 2008

Boogieteorian maisteriopinnot musavisan viikkovisaa varten, pitkä oppimäärä

Illan kokoonpano: Mackan, Jah, Jonze, Karate-Masa ja OBC-Jaakko.

Matematiikka.

Eilen olimme oppilaita. Deduktiivinen ja looginen päättely eivät ole parhaita puoliamme. Vaellamme sujuvammin esoterian utuisilla poluilla ruusuporttia etsien. Eilenkin lähdimme matkaan ainoastaan mallasta ja hiukan sokeria eväänä. Otimme toisiamme käsistämme kiinni. Se oli merkki: nyt voitetaan. Ensimmäiseksi opettajat vaativat tietoa Johanneksen ilmestyksen enkelin varoituksesta. Seuraavaksi suunnistimme meren yli onnelliseen kuningaskuntaan. Herra B.K. Sundströmiä emme tunnistaneet kokonaan. Kättelimme vain ystävällisesti, kuten siellä päin on tapana. Opettajat utelivat lisäksi paheiden luokitusta ja niiden kuuluisien naulojen kokoa metrisessä järjestelmässä. Dantea - La divina commedia - oli luettu ja paheet tietenkin omaksuttu. Rockorganisaatio Tools ei leikannut aivoa lainkaan. Turkulaiset hien toverit olivat sen sijaan tuttujamme, mutta laulun nimi ja matemaattinen kaava ei. Vieläpä opettajat olivat järjestäneet meille välitunniksi puuhailtavaa: saimme yhdistää popit neumikirjoitukseen. Saavutimme neljännen sijan.

Taideaineet

Vita brevis, ars longa. Oppitunti alkoi johdannolla naisten yhteiskunnallisen aseman parantamiseksi. Opettajat olivat ovelasti ujuttaneet taideaineiden sisään aitoa virginialaista verbaalipropagandaa. Mutta emme häkeltyneet! Ainoastaan Shakespearin sisaruksia emme ole tavanneet aikaisemmin, tai ainakin heidän nimensä olivat unohtuneet pitkäkestoisen muistin kaikkein hämärimpiin kammioihin. Eivät suostuneet astumaan päivänvaloon. Tunnelma muuttui tämän jälkeen Petronius Arbiterin karnevalismiksi. Emme kuitenkaan olleet täysin moraalittomia, joten jäimme vaille munkkia. Emme edes osanneet huutaa. Pietarilaissyntyinen ihmelapsi Kauko Käyhkö on sen sijaan meidän vanha suosikkimme. Yksi meistä oli käynyt jopa kerran bordellissa, muttei muistanut enää kunnolla missä kaupungissa. Naiset vain olivat jääneet mieleen. Foo Fighers sameni tajuntamme ulottuvilta kaukaisuuden sijoille, mutta kotitalouden oppitunti sujui. Ei ollut suola vielä peittänyt pilaantuneen ruoan makua. Rolling Stonen kannessa kaikki toivat vielä makua ja lupausta pitkäkestoisesta jälkimausta. Välitunnilla saimme ihailla värikästä kansitaidetta. Vaikka tunnistimme kaikki, opettajien kiero laskutehtävä sai meidät heittämään ainoastaan arpanoppaa. Kirimme toiselle luokalle.

Loppukoe

Opettajat olivat tiukannäköisiä koepapereita jakaessaan. Kertoivat myöhemmin, että kolumbialaisen lannetaitelijan Shakiran oikea nimi on Shakira Isabel Mebarak Ripoll. Lähi-idässä ei aina ymmärretä amerikkalaista naisia julmasti sortavaa, nöyryyttävää, alistavaa ja raiskaavaa pornoteollisuutta, ja siksi tämä viaton ihmistaiteilija joutui muuttelemaan levyjen kannet säällisiksi. Ei kuitenkaan ainakaan vielä pukeutunut burkhaan. Meidän ortodoksishamaanien mielestä kaikenlainen irstas vietteleminen, tai oikeastaan koko seksin pitäisi laskea kuolemansynniksi ja siitä tulisi järjestää aina julkinen kivittäminen. Nooh, meillä ei onneksi ollut ongelmia Varosen kanssa. Onko Pariisissakin jo huhtikuu, niin ainakin Count Basie soitteli. Emme uskoneet, joten meitä ei tästä palkittu. Ajattara sopi hienosti aika-teemaan, myös Ronja on siististi cool. Raamattukin vilahti ilmoilla, mutta vaihtui lokikirjassa kansalliseepokseksi. Kreikka on muutakin kuin vanhoja raunioita: naa, nanana-naa Νανά Μούσχουρη. Kreikka on myös kulttuuripolitiikkaa. Palautimme vastaukset. Löysäsimme barduunaa, saavuimme rantaan. Ithaka oli jäänyt kauas taakse, alkoi joutilas odottelu. Kuinkas sitten loppukokeessa kävikään:

5. Toistaiseksi 2p
4. Avohylly 3
3. Säästöinvaasio 4
2. Seksipistoolit 5

1. Poikakuoro 7,5

=

Voitto + kaikki kolme yksilöbonaria (olut + mässypussi, puputupunamuna, ja kaakao).

Kiitos opettajille erinomaisesta visasta! Kannatti paneutua. Kättelimme ja haimme ilmaiset oluet ja yhden limonaadin. Nostimme lisäksi pöytään koottavan Taj Mahalin ja haimme snagarilta uppopaistetun Olli Lindholmin. Varjoisat papukaijat istahtivat seuraamme loppuillaksi. Kalle kertoi toistamiseen vitsinsä Henry Saaresta. Se menee näin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva oli kyllä eilen! Visa meni oikke hyvin jos jätetään huomiotta pari epäolennaista sivuseikkaa, kuten se, kun tuomariopettajasatu juoksi kahden pöydän välillä ja yritti saada selkoa omista sotkuistaan.. Dj-koppikokemus oli huumaava. Vain Pink Floyd puuttui.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt katseet kohti kausifinaalia! Sen kunniaksi kosteat etkot pystyyn, joissa kausifinaalituomari juotetaan tukevaan nousuun.

Satu kirjoitti...

Hähää! Joo!

Top-5

Grand Hotel Tammer Fit Wok (Verkatehtaankadulla) Laiska käveleminen  Päiväunet Ekstra-luokka (VR) Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tiiviimmin ol...