torstaina, huhtikuuta 03, 2008

Pehmoista visailua

Se oli sitten semmonen musavisa eilen, että sen mustatukkaisen Poikakuoron tyttären sydän hyppeli ylimääräisillä kierroksilla. Ensiapuun valmiina olivat pöydässämme Inksu, Mackan, Jah ja Jonze. Eli peruskokiksella mentiin. Alunperinhän oli ilmoitettu, että seuraamme istahtaa kaksi urheaa soturia, mutta kuten toteen kävi, Pehmot jäivät pehmoilemaan keskenänsä. En nyt sitten tiedä oliko sen niin pehmoilua, kovin rokki- ja äijähevillä täytetty visavoitto meni Pehmojen pöytään.

Mutta musiikki oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Eka kierroksella kuultiin Bon Jovia, Metallicaa, Maidenin Ironia, Kissiä, Cooperin Alicea, Straitsin Direä ja Genesistä. Meillähän meni hianosti, nappasimme 11,5 pisteellä sijan kaksi, kun Pehmonallet kiskoivat jostain ½ pistettä enemmän. Kierroksen vastaukset taisi olla enemmän Jonzen, Mackanin ja Satun yhteistyötä, siinä kun muiden kuorolaisten vastuulle jäi muut tehtävät. Inksu tarkisti vastausten oikeellisuuden ja näytti kauniilta, Jah sen sijaan keskittyi huutamaan "Kure! Tää on Kure!" ja häiriköimään viereisessä pöydässä istuneita Dead Parrootseja.

Mitkä olivat ne ensimmäisen kierroksen bravuurimme? Bonkkujen levy New Jersey tuli oikein, mutta julkaisuvuosi meni vuodella väärin, mikä harmittaa vieläkin: olishan se pitänyt muistaa! Metallican Orionia emme osanneet tunnistaa, emme niin millään. Upposimme suoraan kompakysymykseen, emmekä sieltä osanneet ryömiä ylös. Maidenin Ironilta kuulimme Aces High -nimisen sävellysteoksen, jossa Churchillin Winston puhua pälpättää jotain patrioottista. Ex-ässäläisenä on todettava, että siinäpä hyvä biisivalinta, nimikkokappaleemme kun se oli silloin aikoinaan. Kissin jäsenet. Ne Kissin jäsenet. Mackan, tuo joukkueemme urhea kapteeni ei rohjennut hypätä pöydälle ja esitellä rintavarustustaan, jota koristanut haarniska kantoi sanaa KISS. Cooperin Alicen Poisonin sanat tulivat allekirjoittaneen päästä lähes kaikki jo ennen visan alkua: lauleskelin kotona kyseistä piisiä edellispäivänä. Kyllä, hieno piisi siinäkin. Sitten kuulimme Dire Straitsin kitaranvinguttelua ja lopuksi aivan mahtavan Genesiksen piisin "Jesus he knows me". Loistava eka kierros.

Satu kuittaa, ja raportointia jatkaa Mackan.

Hukkasin vastauspaperin, joten ihan muisteluksi menee. Taisi olla ensimmäistä kierrosta vaikeampi. Voitimmeko sen tasapistein jonkun toisen joukkueen kanssa? Aidon mysteerinäytelmän tapaan tiedon kuivertelu tuotti sekä tulosta että kuraa. Tulimme kuitenkin viikkofinaalissa kakkoseksi. Onni "Tä?" Sandman ja Zoomi "Jätkä on nero" Wedgefalls eli Behemoth nappasivat ansaitun viikkovoiton suhteellisuusteoreettisin murskaluvuin. Karjauttivat ilmoille vielä hyytävän voittohuudon. Ilta jatkui tästä kosteahkona, joka tietysti vaikeuttaa entisestään tätä sekavaa muistelua.

Sitä paitsi olin eilen juhannustansseissa.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

seli seli Mackan. No eiku joo, onhan se niinkin aina joskus.

Odottelin että olisit sen Mötlin maininnu, mutta kun ei kuulu, niin minäpä kerron.

Siellä soitettiin Mötley Crueta! Crüen Mötliä soitettiin siellä!

Hyvä visa oli kyllä, pitäisi ottaa oppia!

Anonyymi kirjoitti...

Totta joo, se Mötley Crüe kysyttiin. KISS ja Mötykät samassa visassa - ei paskempi meidän joukkueen kannalta. Vieläpä Iron Maiden kielon päälle!

JahRelainen kirjoitti...

Niin, olihan se yhtä hevipopin juhlaa . Mä en tienny yhtään mitään ja hyvä niin.

Anonyymi kirjoitti...

Ehdotus: seuraava raportti kirjoitetaan tuoreeltaan heti visan päätyttyä Kauppayhtiön koneella.

Anonyymi kirjoitti...

ja mikä parasta, silloin voidaan kirjoittaa heti jokaisen kysymyksen jälkeen miten osattiin tai ei osattu.

Inksu kirjoitti...

Hyvä visa? Hyvinhän se meni, mutta minä en vaan pääse samoille aallonptuuksille, vaika yrittäisin. Ei resonoi. Mutta ei se mitään. Minä olenkin saanut kuulla "omaa" musiikkia tämän kauden visoissa aivan tarpeeksi. Enhän minä niitäkään tunnistanut aina. Mutta eipä tullut turpaan, vaikka sanoin jossain visassa pari viikkoa sitten pitäväni musiikista jota silloin soitettiin. Et kiitti suvaitsevaisuudesta, toverit.

JahRelainen kirjoitti...

Ei se ollu suvaitsevaisuutta, se oli vaan laiskuutta, ei jaksettu valistaa sua paremmasta musiikkimausta :)

Top-5

Grand Hotel Tammer Fit Wok (Verkatehtaankadulla) Laiska käveleminen  Päiväunet Ekstra-luokka (VR) Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tiiviimmin ol...