perjantaina, helmikuuta 22, 2008

Voihan närhen munat!

Illan kokoonpano: Inksu, Jonze, Mackan, tautivuoteesta urheasti noussut Jah sekä vierailevana jäsenenä vimmatun pohtava toveri Onnimanni. Satu vietti iltaansa sveitsiläis-ranskalaisen valistusfilosofian luomoissa.

Ensimmäinen kierros: 10/20, kolmas sija. Muistaakseni lukiossa sai puolilla pisteillä arvosanaksi tympeän vitosen. Hyvä puoli oli se, että yhdestäkään kysymyskokonaisuudesta ei tullut nollatulosta. Jopa räpätyksestä tiedettiin pisteen verran - ja toinenkin olisi tullut mikäli allekirjoittanutta olisi uskottu Sopan suhteen. Nick Cavea kuultiin jälleen kerran, mutta eipä se mitään, turhaa heristellä kalupuita. Kolmas sija ihan hyvä.

Toinen kierros: 11-/19, toinen sija. Hiukan paremmin siis. Shangri-Lasin Leader of the pack on hauska laulu, mutta eipä meinattu saada sanoista baariolosuhteissa tolkkua. Karkkikauppa ja isukin mietteet sentään napattiin. Kierroksen hienoin hetki oli, kun Jah ja Inkeri kuiversivat Utajärven uusimman levyn nimen lähes tyhjästä. Tuollaisen muisti- ja päättelyelinten rassaaminen on aina hienoa seurattavaa. Kemopetrolia emme tunnistaneet, mutta Närhen munat nauratti. "Boonuksena" piti tietää bändien puuttuva jäsen. Onnimanni raapaisi muistista Take Thatin Garyn, mitä ihmettelin vielä kotimatkalla. Joukkue pääsi finaaliin, joten aloimme toivoa parasta.

Finaali: 9/19, ei mainittavaa sijaa. Nelly Furtado on ihana, mutta ei me sitä tunnistettu. Minä ja Jonze sekoilimme Norjassa ja Ruotsissa vailla päämäärää, mutta plagiaatin arvasimme viime hetkessä. Joka jamppa on varmasti kuullut myös Supergrassia, mutta ei niin ei. Johnny Marrista ja kyseenalaisesta lausunnosta joka tapauksessa piste. Viinipullo-tehtävän ratkaisin miettimällä Euroopan maita alkuperäiskielillä, ja oikea Pori vaihdettiin epäortodoksisesti vääräksi Tampereeksi. Kim Wilden riemukas laulu tunnettiin heti. Jonze aloitti fanina innokkaasti kirjaamaan Tiktakin kimuleiden nimiä, mutta hyytyi neljännen jälkeen. Nea ja Tuuli unohtuivat. Viikkofinaalin voitti Säästöinvaasio ällistyttävällä pistemääräällä 15-. Meille jäi läsnärit käteen. Hyvä ja haasteellinen visa, kiitos tuomareille!

2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Miten teillä nyt silleen... nooh, ei kai sitä aina voi voittaa. Ehkä ens keskiviikkona sitten?

Onnittelut Säästäväisille voittajille!

Anonyymi kirjoitti...

Monta kertaa totesimme ihan ääneen, että nyt tarvittaisiin Satun poptietoututta. Oikeasti.

Jep: Onnittelut Säästöinvaasiolle!

Bachia pääsiäisenä I

Matteus-passio BWV 244: Wir setzen uns mit Tränen nieder Chor und Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks joht. Sir Simon Rattle