tiistaina, lokakuuta 25, 2005

Musiikki häiritsee

Kerrankin kannatettava kampanja:
Musiikista pitää päästä eroon julkisilla paikoilla. Vaadin jo istuvalta eduskunnalta tupakkalain kaltaista tiukkaa säädöstä, joka kieltäisi musiikin soittamisen julkisilla paikoilla, yleisissä tiloissa ja alle tai ylle 50 henkeä vetävissä ravintoloissa ellei kyseessä ole niin sanottu musiikkiravintola. Toisin sanoen, musiikin soittaminen on rajoitettava sille varattuihin tiloihin. Kotonaan kukin saa tehdä miten lystää, kunhan naapurit eivät häiriinnyt.

Musiikkivapaiksi tiloiksi pitäisi julistaa siis ravitsemusliikkeet, julkiset liikennevälineet, uimarannat, torit, tavaratalot, marketit ja erityisesti vaatekaupat. Sallittuja tiloja olisivat musiikkiklubit ja muut juhlatilat, musiikkikaupat ja yksityiskodit.

Toivottavasti muusikkojen ahneus tappaa taustamusiikin. Käyn mielelläni Lidlissä paitsi siksi että haluan olla ystävällinen vieraille kansoille, myös siksi että siellä ymmärretään säästää oikeassa paikassa. Eurosparin kulman hampurilaisravintola olisi kantapaikkani ilman Radio Novaa.

3 kommenttia:

Mackan kirjoitti...

Kannatetaan. Otetaan puolueen ohjelmaan.

Lidlin äänimaisema on oikeasti miellyttävä musiikittomana pienkauppana.

Anonyymi kirjoitti...

Reeetta said...

Tämä on ongelma.

Aluksi syytin itseäni siitä, että iltapäivisin alan hyräillä päässäni mylvivää Celin Dionia. Sittemmin syyksi musiikkivalintaani onkin paljastunut eräs ruokaravintola, jossa käyn lähes päivittäin syömässä ja kuuntelemassa ovelasti haarukoiden kilinään upotettua slovari-kokoelmaa. "Every night in my dreams...".

Mutta ehkä vielä ahdistavampaa kuin epäonnistuneet musiikkivalinant ovat suuridesibeliset talouskoneet. Miten ihmeessä se, joka kykenee sisustamaan sievän ja leppoisan kahvilan, ei kykene käsittämään, että sirisevä jääkaappi tai jumpittava astianpesukone eivät varsinaisesti kasvata kahvittelunautintoa?

Mackan kirjoitti...

Talouskoneiden metelistä kärsin minäkin. Kesällä Helsingissä sunnittelin äänieristetyn lounasravintolan, jossa ei olisi lainkaan musiikkia, ja puhuminen olisi kielletty. Voisin rikastua ja jäädä eläkkeelle alle 40-kymppisenä.

Turun Vanhassa Apteekissa ei muuten soi myöskään musiikki. Oikeassakaan apteekissa ei soi musiikki. Mukavia paikkoja; ihmiset ovat niissä niin vilpittömiä. Olen käynyt tarkkailemassa ja kuuntelemassa.

Top-5

Siisti koti Bänditreenit YouTube-tilaukset Oma somevirta Karjalanpaisti Loppujen lopuksi some ok ihan okei, kunhan ei eksy turhan usein vier...