sunnuntaina, huhtikuuta 10, 2005

Quadrophenia

Muutaman kuukauden tauon jälkeen oli aika katsoa jälleen Quadrophenia. Tällä kertaa tieteellisistä syistä, sillä vieraani väsää tutkielmaa ilmailusta mod-kulttuuriin pesiytyneestä ja Keith Moonin tunnetuksi tekemästä tunnuksesta. Itse elokuvassa sitä ei kuitenkaan näkynyt. DVD:n kansikotelosta sitä ei voi olla huomaamatta.
Quadrophenia teki minuun lapsena suuren vaikutuksen. Ihailin elokuvan kapinallista päähenkilöä James Jimmy Michael Cooperia (Phil Daniels), enkä tunnistanut lainkaan hahmoa riivaavaa puperteettista identiteettikriisiä. Pidän elokuvasta edelleen; se on kauniisti kuvattu, nuoret näyttelijät tekevät työnsä sydämellä ja The Whon musiikki on tietenkin aivan mahtavaa. Suosikkikohtaukseni on kuvattu meren äärellä. Brightonin viileät merenrannat ja Beachy Headin fossiiliset rantakalliot tuovat elokuvaan tarvittavan jyhkeää vertauskuvallisuutta.

1 kommentti:

Mackan kirjoitti...

En muistanut, että merkki on käytössä myös curling-jääpelissä.

Top-5

1. Mustikat ja vaniljakastike 2. Discografioiden kuuntelu 3. Tampere 4. Kevät 5. Alut Pitkästä aikaa. Innostuin kirjoittamaan, kun kaverini ...