maanantaina, helmikuuta 23, 2015

Top-5

1. Loma
2. Troma
3. Iltakahvi ja iltamaisema
4. 80-luvun eurohumppa
5. Satunnaisklikkauslöydöt Youtubelta

2 kommenttia:

Mackan kirjoitti...

Loma maistuu minullekin - perjantaina alkaa!

Nautihan levosta, dude :)

tommi kirjoitti...

1. Tissit, mustikkaglögi + rommi
2. Rockäijien patsasteluelokuvat
3. Radio-Aktivität
4. Man Who Sold the World
5. SoundCloud

Selitykset:

1. Otin pari vuotta sitten joululta 96 uusiokäyttöön tämän, josta tuli talvinen suosikkialkoholijuomani. Mustikkaglögin sijaan sopii myös Valion Hehku-glögi. Tissejä tuskin tarvitsee selittää.

2. Olen katsonut useampaan kertaan Nicolas Roegin elokuvia Notting Hill (Performance) ja Mies toisesta maailmasta (The Man Who Fell to Earth). Ensimmäisessä "näyttelee" Mick Jagger ja jälkimmäisessä David Bowie. Ensinäkemältä nämä ovat ylipitkiä ja kömpelöitä, mutta alkavat kiehtoa uudelleen katsoessa. Jotenkin näistä poppareista on saatu tyyppejä, jonka pelkkää olemista on kiinnostavaa katsoa. Toinen esimerkki on kirjastoistakin jo löytyvä Two-Lane Blacktop, jossa James Taylor ja Dennis Wilson esittävät vielä kertaluokkia pökkelömäisemmät suoritukset. Näillä näyttämötaiteen minimalismiennätyksiä rikkovillä tapauksilla erona on, että Taylor möllöttää ahdistuneesti vähän etukenossa ja Wilson rennosti takakenossa. Joka tapauksessa toimii erittäin hyvin. Suosittelen.

3. Radioactivity/Radio-Aktivität on suosikkini Kraftwerkin levyistä. Suosittelen, että se pitää kuunnella kokonaisuutena mieluiten yksin pimeässä huoneessa eikä kovinkaan kovalla. Ikäänkuin musiikki tulisi jostain äärettömien etäisyyksien takaa.

4. Syksyllä keksin, että supistan levyhyllyni yhdeksi kasetiksi (deletoin koko mp3-kokoelmani ja heitin CD:t roskiin jo vuosia sitten) joksi valitsin tämän nimenomaisen. Projekti hiipui, mutta tässä Bowien vaikeasti lähestyttävässä levyssä on yllättävää syvyyttä ja rikkautta. Etenkin kun Bowie teki sen kirjojen mukaan itselleenkin poikkeuksellisen hutiloiden.

5. Joskus ajattelin, että kun en enää lue maksusta kirjoitettuja tekstejä, varmaan siirryn harrastajien tekemään musiikkiinkin. Näin ei ole vielä käynyt, mutta seikkailu SoundCloudissa antaa tunnelmaa, ettei sellainenkaan ole välttämättä enää kaukana.