perjantaina, marraskuuta 14, 2008

Musavisaraportti


Niin joutuivat jälleen keskiviikko ja musavisa. Olin hyvissä ajoin pukenut parhaat päälle ja lämmitellyt musavisamobiilin ja lähtenyt kohti Kauppayhtiötä. Olin jälleen aikaisin paikalla, mutta odottavan aika ei kuitenkaan ollut pitkä. Ennen kuin huomasinkaan oli joukkue paikalla. Illan kokoonpanossa olivat läsnä Inksu sekä hänen mukanaan saapunut vieraileva tähti, Mikko, Mackan sekä allekirjoittanut. Jah oli tällä kertaa estynyt saapumasta työkiireiden vuoksi.

Ensimmäinen kierros. Yllärikysymysten jälkeen pääsimme asiaan. Kierroksen teemana olivat laulavat elokuvatähdet. Ensimmäiseksi lauleskeli Bruce Willis kappaletta Secret Agent Man, joka oli hyvin tunnistettavissa. Leffa meni tosin huti. Se oli Austin Powers (jompikumpi niistä) eikä Ace Ventura, kuten paperiin kirjoitimme. Kakkoskysymyksen Tenacious D tunnistettiin myös. Yhtyeen nimen alkuperää emme muistaneet, mutta kappaleeseen sisältyneet säveltäjät Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven ja Wolfgang Amadeus Mozart toivat pisteen allekirjoittaneen käytyä jälkikäteen perustelemassa vastauksemme.

Loppuosa kierroksesta meni myös hyvin tunnistaessamme Kaj Chydeniuksen sävelet ja Eino Leinon sanat sekä Vesku Loirin Huilumies-viisun. Milla Jovovich osattiin yhdistää Bruce Willisiin (Fifth Element) sekä Resident Evil-pelileffasarjaan. Kierroksen voitto pisteillä 8,25/12. Pistelaskutauolla askartelimme haasteellisen anagrammipuuhiksen parissa.

Toinen kierros osoittautui sitten huomattavan vaikeaksi. Ensimmäinen Raconteurs-kysymys meni nollille sankarillisista yrityksista huolimatta. Toisessa kysymyksessä soi Black Sabbathin Symptoms of the Universe. Mackanin meditaatio toi meille pisteen alkuperäisestä esittäjästä ja levystä, mutta emme tunnistaneet soitetun version esittänyttä Sepulturaa. Se olisi saattanut johdattaa meidät myös c-kohdassa kysytyn Rattuksen jäljille.

Beastie Boysit ja Turbonegrot tiedettiin kohtuudella, mutta yllätyksenä tuli lähimmän Turbojugendin sijaitseminen kotoisessa Rollossa. Kierros ei mennyt kummoisesti, mutta puuhiksen voimilla saimme kammettua itsemme alkukierrosten kärkisijalle yhdessä Blues & Dancen kanssa.

Siispä koitti illan finaali, joka koostui listatriviasta. Tuomari Nurmio tulkitsi aluksi Taisto Ahlgrenin kappaletta Pettäjän tie. Ahlgren muistettiin ja pitkä mentaalinen vääntö palautti mieleen myös Nurmion Tangomanifesti-levyn. Syltin Rocky III:n tunnariesittäjä Survivor muistettiin ja pitkä mentaalinen vääntö toi esille myös kuullun version laulaneen Paul Ankan ja parodiaversion esittäneen Weird Al Yankovicin.

Kolmoskysymyksen pistekato menee allekirjoittaneen henkilökohtaiseen piikkiin. Indican esittämä Kersantti Karoliina soi korvissa liian vahvasti Pikku Oravan äänellä enkä millään uskonut kappaleen löytyvän alun perin Popedan Svoboda-albumilta. Tämän jälkeen viimeinen kysymys toi enää yhden pisteen tunnistaessamme Jope Ruonansuun esittävän Saku Kuosmasen kappaletta. Jopen levy olisi ollut nimetty hyvin poikakuoromaiseen tyyliin: Työnnä kännykkä hanuriin. Vuoden 2002 9. suosituimman kappaleen esittäjä olisi puolestaan ollut Lordi.

Pari hutia veivät meiltä iltafinaalin voiton. Hopea ei kuitenkaan ole häpeä ja finaalin voittanut Ei Mitään Hajua Mäntylöistä ansaitsi yhdessä illan ahkerasti tuomaroineen Voi Pytty-duon kanssa aplodit ja onnittelut. Raikuvat aplodit sai myös tarjoilija poistaessaan reippaalla otteella ja asenteella tupakkamiehen savuttomasta ravintolatilasta. Kiitokset myös joukkueemme vierailevalle tähdelle innokkaasta osallistumisesta. Itse tulen viettämään päivät ennen seuraavaa musavisaa harjoittaen itsekritiikkiä sekä tehden zeniä kehittäviä harjoituksia saadakseni liian suureksi leventyneen suuni pienemmäksi, hillitymmäksi ja hallitummaksi.

конец

5 kommenttia:

Mikkovee kirjoitti...

Noh, kausifinaalipaikka mahtanee jo näillä näkymin olla varma. Samoin runkosarjavoittokin pian. Mutta jeh, kausifinaali onkin sitten eri skaba ja silloin täytyy joukkuesynergian olla huipussaan.

Inksu kirjoitti...

Minun tekee nyt kyllä mieli vähän kehuskella, että siinä Black Sabbath-hommassa mainitsin Rattuksen. Siis enhän minä siitä bändistä tiedä silleen sen kummemmin, ja pitiki pojilta kysyä, että eikö se ole sellanen hc-punk-bändi vai muistanko väärin.

Ja sitten Kersantti Karoliinan tunnistin Indicaksi, mutta kun en ollut siitäkään varma, niin en ruvennut taistelemaan asian kanssa. Eikäpä se haita. Otan vaan noi kaks henkilökohtasta pistettä noista arvauksista/päättelyistä nyt itelleni. Muutahan minä sitten en vaan kerrassaan tiennyt, tää on ihan vaan tällasta onnetonta itsekehua nyt.

Kausifinaalissa sitten tosiaankin keskitytään, pohditaan ja eritoten kuunnellaan.

Jonze, sulla unohtu ne kuvat. Jos sul ei oo niitä, niin mä kysyn ne vielä siltä joukkuettamme piristäneeltä Hennalta.

Jonze kirjoitti...

Juu, moraaliset kaksi pistettä Inksulle ja itsekehuhan kannattaa aina.

Kuvia en ole vielä saanut. Voin kyllä elävöittää raporttia niillä sopivin osin, kunhan tulevat.

JahRelainen kirjoitti...

Varmaa tietoa.

http://poikakuoro.blogspot.com/2007/08/dont-say-motherfucker-motherfucker.html

Anonyymi kirjoitti...

Rattus on rautaa!

-jussi

Top-5

Grand Hotel Tammer Fit Wok (Verkatehtaankadulla) Laiska käveleminen  Päiväunet Ekstra-luokka (VR) Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tiiviimmin ol...