torstaina, marraskuuta 06, 2008

Köyhän stereot

Tuli vain sellainen mieleen, että monellako oli edes nuorempana (stereo)mankka sängynpäädyssä pään puolella?

Köyhän nuoren subbari on varmaan vielä harvinaisempi. Siis putkiradio sängyn alla. Koettu on.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tjaa, eipä ollut sängynpäädyssä eikä sängyn alla. Mankkani sijaitsi hyllyssä.

Nukkumaan mennessä irrotin Sennheiseristä toisen kuulokkeen ja sujautin sen tyynyn alle. Yöihmisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Mulla oli stereot sängynpäädyssä. Stereoihin kuului myös kaukosäädin. Oli mankkakin, ennen stereoiden valtakautta. Sen paikka oli pöydällä. Joskus siirsin sen sängynviereen. Ainakin silloin kun kuuntelin Yöihmisiä.

Mikkovee kirjoitti...

Ei ollu sängynpäädyssä, mutta omassa huoneessa oli ihan kunoon stereolaitteisto jo ala-asteiässä. Eli oli enolta peritty Pioneerin HIFI-c-kasettisoitin ja vahvistin ja 40 wattiset kaiuttimet. Korruptoiduin siis jo hyvin nuorella iällä ja sekös äitimuoria aina suuresti kiusasi, kun en ollut vielä edes murrosiässä ja huudatin stereoita. Mutta ei mulla mitään kaukosäätimiä ole sterkkoihin koskaan ollut. Pah, humpuukia ja turhaa hapatusta semmoinen, sanon minä.

Anonyymi kirjoitti...

Selvää porvarillisuutta. Mankkaa tunnetusti piti pitää melkein päälakea vasten koska se oli ainoa tapa saada stereovaikutelma ja toisaalta kasariblasterin bassot kuihtuivat olemattomiin noin kolmenkymmenen sentin päässä kaiutinelementin pinnasta.

Ok, te olette vain myöhempää sukupolvea tai muuten porvareita. Ei muuten, mutta tänään huomasin, että systeemi toimii edelleen, ja sen käyttämisessä tässä yltäkylläisyyden ajassa on jotain hienoa minimalismia. Sekä tietenkin nostalgiaa.

Satu kirjoitti...

Mikkovee: Kyllähän nuo stereot on sulle kelvannu, oli se kake tai ei ;) Että eläpä ala mulle.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoituspöydällä, kun jonkun mankan sai lainaksi. Yöllä tyynyn alla oli radio. Omat reteot hankin vasta hyvin myöhäisessä iässä.

-jussi

JahRelainen kirjoitti...

Mulla taas ei patterin väliin mahtunu mankkaa, hyvä et nukkua pysty, saatikka et ois tarennu. Mut naapurista kantautu patteria pitkin ääniä, radion, tv:n ja nainnin.

Top-5

1. Mustikat ja vaniljakastike 2. Discografioiden kuuntelu 3. Tampere 4. Kevät 5. Alut Pitkästä aikaa. Innostuin kirjoittamaan, kun kaverini ...