lauantaina, toukokuuta 12, 2007

Kun skitta lähtee handusta.

Olen muutaman kerran nähnyt miten kitara lentää seinään tai lyödään ns. paskaksi keikalla. Dave Wyndorf (Monster Magnet) vetäisi monitorinkulmaan Stratonsa tuhannennaisensukupuolielimenpäreiksi muutama vuosi sitten Tavalla keikan päätteeksi, vaikuttavaa. Tuorein kokemus on viime maanantailta (7.5. Tava) kun Jukka ”skimba” Suksi viskasi spontaanisti oman stratonsa encoren päätteeksi lavan takaseinään. Tosin näin myös toisenkin kerran Mr. Wyndorf niittaa halpis stratonsa monitorinkulmaan, ei toka kerta enää vaikuttanut siltä että mies tekee tekonsa spontaanisti. Hmmm..... eikös Kurt Cobainkin vedellyt sponsorikitaroitaan päreiksi ihan showmielessä. Jonkinasteinen liveuskottavuushan tuosta kärsii jos kokoajan halpis skittoja rikotaan lavalla lähestulkoon joka keikalla.

Ski Williamson (Jukka Suksi) tapauksessa ei voi kyllä puhua jatkuvasti tapahtuvasta showkikasta. Persaukisella suomalaisella katurokkarilla kun ei vaan yksinkertaisesti ole varaa hajotella omia työllä ja vaivalla hommattuja työkalujaan. Sitäpaitsi. Kun Skimba vinttasi kitaransa komeassa kaaressa rumpalin kioskin yli takaseinään, oli miehellä tyytyväinen hymy kasvoilla. Wyndorfin takoessa made in urzugörzä stratoaan monitorinkulmaan silmissä kiilui silkka välinpitämättömyys/raivo.
Mutta. Jumalauta kun tuommoista pääsee todistaamaan, tuntuu se aika hienolta kuitenkin. Kyllähän tuollaiset tapahtumat kertovat jotain bändin liveintensiteetistä, vai mitä toppahousut?

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minä muistan ikuisesti sen, kun Nirvanan basisti kapinoi jossain palkintotapahtumassa, heitti bassonsa ilmaan ja otti kiinni otsaluullaan. Rokkenroll! Tämän jälkeen musikantti piti pienen chillaustuokion esiintymislavalla.

Siitä on varmasti pätkä Youtubessa tms. En pääse tällä rottanalla etsimään.

Hans kirjoitti...

Miedosti asiaa sivute. Näin pari(?) vuotta sitten Scorpionsin Miljoona Rockissa (ei en mennyt katsomaan, olin paikalla työn puolesta). Bändin rumpalin esitys oli naurettavin koskaan. Surkein rumpusoolo ikinä hiilikuitukapuloilla, jonka jälkeen bändin muut jäsenet tulevat heittelemään yleisölle suoraan paketista käyttämättömiä rumpukapuloita.. Rock? Eipä oikein..

Anonyymi kirjoitti...

Neil Jung ja Frank Sampedro näyttivät Ruisrockissa 1996 esimerkkiä kuinka kitaroita käytetään lyömäsoittimina. Eivät kuitenkaan tainneet hajottaa niitä. Kielet vain paukkuivat poikki.

Satu kirjoitti...

Juu, pikkarit pyärii ku skitta lentää ;)

JahRelainen kirjoitti...

Sliipparithan joskus aikoinaan, hulppealla 80-luvulla, näyttivät persettä lavalla, koko revohka. Se oli sitä aikaa kun Dave Lindholmkin hortoili bändissä Albertin kanssa.

Siinnä sitä jotakin, joka myös kertonee artistin intensiteetistä.

Bachia pääsiäisenä II

Carl Philipp Emanuel Bach: Joha nnes-passio H. 785: Leibste Hand! Ich kusse dich Elisabeth Scholl,  altto Basel Baroque Chamber Orchestr...