maanantaina, helmikuuta 26, 2007

Aivammahtavaa.


Juttelin tuossa vk.loppuna vanhan muusikko-ystäväni kanssa ja hän kertoi väsyneensä rockmusaan. Itse taas kerroin kuinka olen oikeastaan Hellacoptersin ensilevystä lähtien nauttinut räkärokin uudesta noususta. White Stripes, Hives, Danko Jones.... 90- luvulla kun ei juuri kitararokin saralla mitään tapahtunut, grunge jyräsi. Stoner-Rock oli tietenkin hieno 90-luvun juttu josta ei luojankiitos tullut grungen kaltaista ylipopulistista ohimenevää aaltoa. Vuosituhannen vaihtumisen jälkeen meitä garage/räkä/katu/stoner/punk-rokin ystäviä on suorastaan palkittu uskollisesta fanituksesta. Stonesit veti Licks keikan hesassa, Stooges saunassa, N.Y.Dolls ruisrokissa, Bellraysia, Danko Jonesia, jsbx, Monster Magnet, mc5, Lama, Ray Davis...

Selailin keskustelupalstoja joissa vilahtelee RuisRock 2007 esiintyjiä. Silmääni osui monesti nimi Roky Erickson, joka siis on tulossa keikalle Ruisrokkiin. Yksin tämä jo saa meikämandoliinin menemään RuisRokkiin, joka on osoittautunut just sopivaksi festariksi artistien suhteen useana vuonna peräkkäin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minulle ei ole vieläkään selvinnyt mitä "grunge" sitten lopulta oli. Tuli vaan mieleen kun se tuossa mainittiin ja sattumoisin laitoin aamulla ylleni 15-v. sitten keikalta ostetun Mudhoney t-paidan ja Mudhoney kai myös laskettiin "grungeksi". Alkoi harmittaa sekin kun bändin myöhemmät Suomen keikat jäivät väliin. Pahus!

Roky on rok!

JahRelainen kirjoitti...

SuperFuzzBigMuff. Mudhoney on hyvä bändi jonka musiikilliset vaikutteet kunnioittavat vanhoja kitararock perinteitä. Rajat ovat joskus hämäriä, hyvä niin. Musiikkibisnekselle grunge teki gutaa, välttämättä itse rockmusiikin kehitykselle ei sillä ole ollut juurikaan mitään kovin suurta panosta. Vertailukohteeksi voisimme ottaa vaikkapa punkin, heavyn,rapin, soulin, funkin... Tähän kontekstiin kun täräyttää grungen niin.... no helvetti onhan Radiohead kyllä hyvä bändi ja kuka muistaa vielä ekan levyn grunge-angstia.

Ota tästä nyt sitten selvää.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka rock kuinka onkin jatkuvaa kierrätystä, niin monet nykyrock-yhtyeet ovat omasta mielestäni jo suoranaisia pastisseja - vielä aika hajuttomia ja mauttomia sellaisia.

Anonyymi kirjoitti...

kyllä ennen rok oli parempaa

Top-5

1. Perjantai 2. Piimä ja näkkileipä 3. Ilta-aurinko 4. Hiljaisuus 5. Olut (alkoholiton) Minulle kelpaa alkoholiton olut, myös kaikkein halvi...