lauantaina, tammikuuta 27, 2007

Hauska leffa

Katselin televisiosta uusintana esitetyn Arskan Commando - leffan (1985). Tätä sietääkin näyttää. Että vaan osaakin olla hauska elokuva. Leffan juoni on helposti kerrottu: ex-solttu ja nyk. yh-isä Arskan tytär kidnapataan tarkoituksena kiristää Arska hoitamaan likainen homma. Arska suivaantuu ja antaa pahiksille, öh, oikein isän kädestä. Perhe on jälleen koossa ja kaikki onnellisia.

Commando on musiikkia myöten täyttä kasaria. Sivurooleissa nähdään muistakin Arska-leffoista tuttuja kasvoja. Upseeria esittävä Bill Paxton nähtiin punkkarina edellisenä vuonna valmistuneessa Terminatorissa. Cooken roolissa esiintyvä Bill Duke viidakkoretkeili Arskan tiimissä pari vuotta myöhemmin Predatorissa. Kummatkin elokuvat ovat Commandoa teknisesti tyylikkäämpiä, mutta kyllä tästä irtosi kuitenkin enemmän perjantai-illan hubaa.

Elokuvan ohjanneesta Mark L. Lesteristä en ole juurikaan kuullut. Pikainen tarkistus filmografiasta tuotti ainoastaan yhden aiemmin näkemäni elokuvan eli Stephen Kingin kirjaan pohjautuvan Firestarterin (1984). Commandossa ei ole ohjauksen puolesta omaperäisyyden häivääkään, mutta monessako tusinakasariactionleffassa sitten on? Arnoldille on kyllä kirjoitettu jälleen pari hauskaa sutkautusta, joista yksi on vitsinä kierrätetty Terminatorista. Lystejähän nuo olivat, vaikka ehdoton suosikkini on edelleen Predatorin ”Stick around! ”. Hauskaa!

1 kommentti:

kolli kirjoitti...

Oma suosikki sutkautukseni kasarimusiikin ystävänä on ehdottomasti "Boy George - why don't they call him Girl George"!

Top-5

Grand Hotel Tammer Fit Wok (Verkatehtaankadulla) Laiska käveleminen  Päiväunet Ekstra-luokka (VR) Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tiiviimmin ol...