torstaina, tammikuuta 11, 2007

Blue Jeans

Vain todelliset rokkarit tietävät, kuinka farmarihousuihin pukeudutaan. Ehkäpä farkkujen korkea vyötärö määritteli kaikkein luontevimman tavan poseerata: Masa ja Iggy.

6 kommenttia:

JahRelainen kirjoitti...

Turbonegro tietää myös miten denimiä kuuluu vetää päälle rokkihommissa.

Aikoinaan muuten beatnikit ikäänkuin vahingossa lanseerasivat kaikkien rokkareiden luottofarkuiksi Levi's merkin. Levi's tehdas vei kirppareille farkkuja jotka eivät olleet läpäisseet tehtaan laatukriteereitä, sieltä beatnikit kaikki releensä päälleen hakivat ja näin myös Levikset valuivat pikkuhiljaa katukäyttöön.

JahRelainen kirjoitti...

...ou jee ja pakko vielä kommentoida tuota kädet puuskassa seisoskelua, niinkuin Iggy ja Matti seisoa jäpittää. Jossain 90-luvullahan tuo asento astui monen heavybändin outlookiin. Suomalaisista ehkä kuuluisin "kastraatiopelko" asennossa seisoskelija on Timo "Tinppa" Rautiainen.

Live keikoilla tapaa monesti miksauspöydän lähellä seisoskelevia aloittelevia rokkipoliiseja, joiden tunnistettava ominaispiirre on tuo edellämainittu käsienasento.

Mackan kirjoitti...

Kastraatiopelko -asento! Voi perskeles kun naurattaa!

Pakko muuten myöntää, että itsekin on tullut seisokeltua miksauspöydän tuntumassa. Kun ei käsillä osaa tehdä mitään muuta kuin soittaa vähän kitaraa ja tumputtaa, niin puuskaanhan ne siellä menee...

JahRelainen kirjoitti...

Joo siis siellä miksauspöydän kohdilla mäkin aina seison, siellä ei soi niin lujaa kuin edessä ja kultaisesta kuulostani täytyy pitää huolta. Mulla on käsille aina hommia, tupakointi ja virvoikkeiden pitäminen työllistää usein molemmat hanskat.

Mutta siis a l o i t t e l e v a t rokkitarkkarit seisoo kädet puuskassa. Rokkitarkkari/poliisi on vain synonyymi analyyttiselle kuuntelijalle.

Freudin "kastraatiopelko" jutusta muistan kuulleeni/lukeneeni joskus jossain. Kyllä se huvitti aluksi muakin, kun tarkemmin alkoi kelailemaan niin ehkä siinnä jossaintapauksissa jotain perää myös on.

Vaikka noissa heavy jutuissahan ne yrittää vääntää ton asennenon aina niin et näyttäis jamppa mahdollisimman tylyltä kun on kädet puuskassa, niin monesti mulle tulee toi kastraatiopelko-teoria mieleen ja sen jälkeen se kuvan viesti onkin jo aivan toisenlainen. Hassua mut niin vaan monesti käy.

Anonyymi kirjoitti...

Voisiko joku kertoa minulle miten kädet puuskassa seisominen liittyy kastraatiopelkoon? Luulisi, että tarkoitetaan pikemminkin sitä asentoa, jonka jalkapalloilijat ottavat tehdessään muuria vapaapotkijan eteen.

JahRelainen kirjoitti...

Se voi olla että se on futiksen rankkarikuviosta joku muunnos, siinnähn kädet ovat suoraan genitaalien edessä.

Kyllähän se kädet puuskassa olo jonkunlainen "suoja" on.

Siis jos ajatellaan vaikkapa tuota Iggyn ja Masan levyn kansia...

Yritänpä ontuvalla keittiöpsykologialla, abstraktilla päättelykyvyllä ja muilla työkaluilla kiteyttää mitä se mahdollisesti v o i s i olla.


Varsin kehnonpuoleisia levyjä molemmat ja takuulla tekijät ovat olleet tietoisia materiaalinsa laadusta kun ovat ne valmiiksi saaneet. Kuitenkin pakko pistää levy myyntiin ja asetettava itsensä alttiiksi kritiikille. Oma itsetunto/kunnia voisi olla vaikka se "maali" siellä kuvattavan takana jossain ja pallon potkaisijana toimii yleisö ja kriitikot. Jonkintasoinen epävarmuus kuitenkin tekemisistään ja itsensä suojaaminen käsipuuskalla ehkä vähän tyynnyttää artistia.

Ei hitto, oliko tuo nyt ihan shaissea.

Top-5

Grand Hotel Tammer Fit Wok (Verkatehtaankadulla) Laiska käveleminen  Päiväunet Ekstra-luokka (VR) Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tiiviimmin ol...