keskiviikkona, marraskuuta 29, 2006

Virallinen finaaliraportti (eli hanurinsoiton lyhyt oppimäärä aloittelijoille ja ammattilaisille Cable Rockia kuunnellen)

Musavisan kausifinaali (nyt soi muuten AC/DC). Kaikki tuntui olevan vielä mahdollista. Lähdimme illan kysymysten pariin pisteen johdossa eli mitään ei oltu missään kuulutettu. Ensimmäisen kysymyksen tuomarit esittivät livenä laulaen ja soittaen. Emme tunnistaneet säveltäjää (Oskar Merikanto), vaan viisastelin paperiin Taisto Wesslinin nimen. Pieleen meni vaan piste tuli Vesku Loirin yhdistämisestä ko. kappaleeseen. Seuraavissa kysymyksissä homma alkoikin rullata, mikä tarkoitti mukavaa pistekertymää. Tunnistuksiamme mm: P.J. Harvey, Mick Harvey, Serge Gainsbourg, Garbage + biisinsä. Silmiinpistävin hutimme oli Babylon Whoresin tulkitseminen The 69 Eyesiksi. Kyllä se kovasti samalta kuulosti…

Finaalikierrokset alkoivat elävällä esityksellä ja kyllä Mårtensonit nyt tunnetaan. Keskimääräinen pistekertymämme oli jälleen varsin mainio, vain kaksi viimeistä kysymystä tuottivat pisteen kumpikin (nyt soi muuten Ted Nugent). Pixies tiedettiin, mutta ei biisiä eikä levyä. Viimeinen biisi oli puolestaan Kill Bill vol. 2:n soundtrackilta, mutta sitä ei tiedetty, kuten ei esittäjääkään. Piste kuitenkin leffasta (nyt soi muuten Celtic Frost).

Toinen finaalikierros oli kaikista vaikein ja allekirjoittaneellekin vaikeimmasta päästä koko kaudella. Aluksi räppäilyä. Bändiä ei tunnettu, enkä muista sitä enää muutenkaan. Biisin nimi ja aihekysymykset tuottivat kumpikin puoli pistettä, vaikka olin jälkimmäisessä kirjoittavinani fiksunkin selityksen (nyt soi muuten Nirvana). Kakkoskysymys oli joukkueelle yhtä hämärrystä. Saimme kuitenkin pisteen Ulver-yhtyeen (emme siis tässä vaiheessa tienneet kyseessä olevan Ulver-yhtyeen) kotimaasta, joka on siis Norja. Nollat levystä (ei tiedetty) ja kohdasta c, jossa kysyttiin ko- levyn yhteyksiä nippuun olevia ja olleita artisteja.

Emme edelleenkään tunnistaneet Porcupine Tree-orkesteria ja nollille meni tämäkin. Lopuista kahdesta kysymyksestä irtosi pisteitä Freen ja David Sylvianin tunnistamisesta. Puuhapaperit tuottivat myös onnistumisen iloa levynkansien sekä artistien taiteilija- ja ristimänimien tunnistamisen parissa. Itseäni kyllä jäi nyppimään, kun en muistanut Sueden Sci-fi Lullabiesia. Minua onkin aina kiinnostanut itse levyä enemmän kansikuvassa rötköttävän koneenromun (Lightning F.6) tyyppi (nyt soi muuten Iron Maiden ja The Trooper).

Lopullisia pisteitä odotellessamme kuuntelimme täyden tuvan kanssa lisää elävää musiikkia. Sitten oli jälleen tuomareiden vuoro astua estradille ja tulosten julkistamisen jälkeen juhlat saattoivat alkaa. Ilta toi meille loppujen lopuksi tuplavoiton eli kausifinaalin lisäksi voitimme myös runkosarjan (nyt soi muuten UFO).

Loppusaldo: kausi oli tiukka. Jokaisessa visassa piti venyä eli helpolla emme päässeet ja hanuri jos toinenkin tuli piirreltyä papereihin. Joukkue osoitti kuitenkin juuri oikeaan aikaan perinteisen poikakuorolaista taisteluhenkeä ja hoidimme lopulta potin omaan pöytään. Kiitoksia siis joukkueelle tämän illan (Satu, Tuomo, Kolli, Jah, mä) kokoonpanossaan sekä lukuisissa muissa inkarnaatioissaan sekä tietenkin myös kilpakumppaneille, tuomareille ja kaikille muille asianosaisille. Kunnia tässä raportissa mainituista pisteistä kuuluu heille, joille se kuuluu. Lopullinen pistetaulukko on toivottavasti piakkoin luettavissa Musavisablogista. Palatkaamme asiaan jälleen keväällä (nyt soi muuten Guns & Roses ja se biisi T2:sta).

1 kommentti:

Mackan kirjoitti...

Jumalauta, peräti seitsemäs runkosarjavoitto peräkkäin - ja neljäs kausifinaalivoitto pokaaliin kaiverrettavaksi:)

Onnea ja kiitos koko Poikakuoron syksyn kokoonpanolle!

Top-5

Siisti koti Bänditreenit YouTube-tilaukset Oma somevirta Karjalanpaisti Loppujen lopuksi some ok ihan okei, kunhan ei eksy turhan usein vier...