lauantaina, joulukuuta 05, 2009

Raporttia lykkää

Arjen työt ovat päättyneet ja lauantai koittanut. On siis viikon musavisaraportin aika. Tuomarit tulivat tällä kertaa joukkueesta Panhuilu. Jännityksellä asetuimme minä ja Mikko The Special Guest pöytäämme. Väkivalta ei kannata, sehän tiedetään ja se oli myös ensimmäisen kierroksen teema. Mikko tunnisti ensimmäisenä soimeen Hank Williamsin ja hänen kuolinsyynsä. Kumpikaan meistä ei tunnistanut kakkoskysymyksen esittäjää, joka meni ohi myös tuloksia luettaessa. Frederik aka Ilkka Sysimetsä oli kyllä tuttu mutta allekirjoittaneenne ei suureksi nolostuksekseen muistanut millään Kung fu fighting-biisin alunperin esittänyttä Carl Douglasia. Laiskanläksyille, mokomaki!

No, Cardigansin kotikaupunki Jönköping oli sentäs tuttu. Mikko veisteli paperille vielä laulajan sooloprojektin ja Cardigansin ekan hitin nimen. Lopuksi Tapsa rautavaara lauleli Täällä pohjantähden alla ja Linnan teoksen alkulausekin kirjautui paperille. Ekan kierroksen kärkipaikka yhdessä Elsku Mäy Mäyn kanssa irtosi tuloksella 10 pistettä.

Kakkosrundille lähdettiin rahakkaissa tunnelmissa. ABBA-kysymys meni aika huterasti, Mikko muisti sentään Volvon Ruåttin suurimmaksi vientituotteeksi. Marilynin oikea nimikin löytyi kaivelun jälkeen ja Sepi Kumpulaisen soittelut olivat myös tutut. Lopuksi soivat vielä Howlin' Wolfin bluesit ja Giant Robotin räpätykset. Yhteispisteiden jälkeen olimme kolmansina, joten iltafinaalin paikka oli helpotukseksemme turvattu.

Saavuttaessa iltafinaaliin vahvisti joukkoamme myös suoraan iltatyön ääreltä paikalle kiiruhtanut Mikkovee. Marvin Gayen Sexual healing-kappale ei tuottanut meille kuin yhden pisteen laulajan kuolinvuodesta. Seuraavaksi tyttärensä kanssa duetoi Serge Gainsbourg. Esiintyjät tunnistettiin, kuten myös kappaleen arveluttava maine. Jossakin hulinan ja pulinan keskellä soi myös Chopinin teema, mutta se ei korviimme tarttunut.

Myös kierroksen loppu oli melkoista pisteputkea. Red Hot Chili Peppers, House of the rising sunia esittänyt Bob Dylan ja Carole King toivat pisteitä paperiin. Suuri oli ilo pöydässämme, kun pisteet julistettiin ja Poikakuoron nimi luettiin viimeisenä. Ilta toi siis voiton joukkueellemme ja niinpä kuittasimme tuomareilta palkintolipukkeet. Kokonaisuutena visa oli viihdyttävä ja kierrokset oli rakennettu tasapainoisesti. Kysymyksissä oli sekä helppoutta että haastetta, joka oli omiaan tuomaan kierroksiin vaihtelevuutta.
Kiitokset siis illan tuomareille ja näillä eväillä jäämme odottelemaan kausifinaalia.

2 kommenttia:

tommi kirjoitti...

Hienoa että Poikakuoro pärjää ja raporttiakin tulee. Teillä on siis kolme jäsentä, Jonze ja kaksi Mikkoa. Kaksi lisää pitäisi vielä värvätä niin saatte täydellä joukkueella mestaruuden kotiin.

mackan kirjoitti...

Onneksi olkoon!

Top-5

Grand Hotel Tammer Fit Wok (Verkatehtaankadulla) Laiska käveleminen  Päiväunet Ekstra-luokka (VR) Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tiiviimmin ol...