torstaina, joulukuuta 03, 2009


Kiss on ryhmä larppaajia. Ei se oo mikään oikee bändi.

11 kommenttia:

tommi kirjoitti...

Andy McCoyn fanilla ei ole kyllä varaa puhua larppaamisesta tasan yhtään kenellekään. Ei edes oikeille larppaajille, kun tarkemmin ajattelee.

JahRelainen kirjoitti...

Hei tuu alas sieltä yläoksilta. Sattuu vielä jos putoot, ole varovainen.

Mackan kirjoitti...

Mitä JahRelainen tarkoittaa yläoksilla? Entäpä tuolla varoituksella?

Asiaan.

Täytyy sanoa, että tuo vertaus larppaamiseen oli hyvä ja osuva vertaus!

Kiss on hauska ja suosittu bändi, jonka vaikutus rock-kulttuuriin on ollut valtava. Nykyinen Kiss oli jo muuttua kokonaan huonoksi parodiaksi itsestään, kunnes julkaisi kuluvana vuonna täysin relevantin rock-levyn. Tästä huolimatta yhtye on kalpea haamu entisestään, eikä sitä kannata ottaa missään nimessä vakavasti.

Pidetään kuitenkin samalla mielessä, että myös nykyinen "andy mccoy" on käytännössä pelkkä motiiviattraktiivinen mielivitushahmo, rooli ja myyttinen idoli, jonka kosketus todellisuuteen välittyy paradoksaalisesti harhaisen Antti Hulkon astuessa hahmon saappaisiin.

Kun esimerkiksi humalainen Antti Hulkko rämpyttää lavalla epävireistä buzukia, häntä kostein silmin palvova kaikkein ortodoksisin osa rokkiyleisöstä rekisteröi tapahtuman Andy McCoyn kaikkivoipaiseksi ilmestykseksi. Antti haltioituu itsekin - ja uskoo, näkee ja tuntee olevansa omnipotentti peto, Iggy Popin ja Samantha Foxin kaltaisten popikonien kanssa yhteistyöskennellyt The Andy MCoy, joka yliluonnollisilla kyvyillään hallitsee muusien taidon.

Itse arvostan monia Andy McCoyn menneisyyden saavutuksia. Pidän esimerkiksi monista Hanoi Rocksin kappaleista - ja popilmiönä Andy McCoy on aidosti kiinnostava. Hänen edesottamuksiaan tulee aina seurattua!

Mutta on käsittämätöntä, kuinka kritiikittömästi ja vakavasti näihin narreihin usein suhtaudutaan.

JahRelainen kirjoitti...

Yläoksa on puussa,siellä latvojen tuntumassa, mistä ehkä näkee kauas, eiks jeh. Jos siellä tarpeeksi oksalla kikkailee niin voi tipahtaa puusta alas ja se voi sattua. Toki se on hinta, joka täytyy maksaa että saa maata jalkojen alle.

Tommin kommentti on tökerö vailla huumorin häivää. Ja onhan se huvittavaa että Tampereella asuva pojankloppi yrittää autoritäärisesti ladella blogissamme jotain oikeaoppisuutta, kuka saa kirjoittaa ja mitä. Todella korrektia käytöstä jantterilta joka ei uskalla mennä Madonnan keikalle reilusti vaan kykkii pusikossa keikan ajan ja sieltä käsin arvostelee keikan.

Mackan mitä tarkoitat yllä; "Mutta on käsittämätöntä, kuinka kritiikittömästi ja vakavasti näihin narreihin usein suhtaudutaan. "

mackan kirjoitti...

Tiedoksi, että Tampereella asuva "pojankloppi" on Poikakuoron perustajajäsen ja aikanaan yksin pystyttänyt koko Poikakuoro-blogin ja Musavisa-blogin.

Sitä paitsi Tommin vastaushan oli oikeasti hauska ja sopi vallan mainiosti oman sinänsä täysin merkityksettömän kirjoituksesi sävyyn. Ainakin minua Tommin kommentti nauratti! Älä ole niin huumorintajuton.

Vastaus kysymykseesi:

Se,että jostain julkkispopparista ei saa tehdä pilaa, ilman että ihailijat suuttuvat ja vetävät hernepussin nenäänsä.

Se on käsittämätöntä.

Satu kirjoitti...

Hih, minä vedin hernepussit nenään tuosta syystä viimeksi yläasteella :)
Taisin suuttua aika lailla, kun kuulin sanat "Jimmy Sivu ja Robert Ruukkukasvi" XD

JahRelainen kirjoitti...

Viesti ymmärretty pojanklopit.

tommi kirjoitti...

Jos ei ole muutenkin selvää, sanotaan suoraan että minua saa kyllä nimitellä.

Toiseksi minusta Kissin väki ei ole larppaajia vaan näyttelijöitä. He riisuvat roolinsa ja rooliasunsa konserttien ulkopuolella. Toisin kuin Andy, mikä tekee hänestä (käsitykseni mukaan) larppaajan.

Kolmanneksi jos Poikakuorossa on mitään senioriteettia, se on sen mukaan että visaan osallistuvat ovat oikeita jäseniä ja muut mukanahengaajia.

Neljänneksi että tuo pojittelu pitää paikkansa. Olen liian nuori uskoakseni rockelämään. Ei sen jälkeen kun on 9-vuotiaasta lukenut nuortenlehtiä, nauranut murkkujen itkuille ja ongelmille, punkkareiden ulkonäölle ja laumahenkisyydelle jne. voinut enää ottaa omaa teini-ikää aivan niin vakavasti kuin rockin aikakirjoissa sanottiin.

Erityisesti oli vaikea "puolustaa" omia musiikkimieltymyksiään, koska vaikka tykkäsi, ei voinut millään unohtaa niiden naurettavia puolia.

Rokkareille ja heidän kliseilleen tietenkin naurettiin, mutta oli vähän surullista nähdä, että sitä uraa yrittävät kuitenkin sitten alkoivat harrastaa tupakointia ja rockhenkisiä mielenterveyden ongelmia, panivat sulkahatun päähän ja sitoivat rockhuivin farkunpunttiin ja puhuivat bändistä kysyttäessä virallista siis kun kelaa näit juttui, skeba skobe stobe -kieltä koska se nyt vain vaadittiin jos halusi mukaan joskus suunnilleen 1972 kuolleeseen rockkulttuuriin.

Olen itse ajatellut, että viimeinen rockiin uskonut sukupolvi oli se, joka kirjoitti juttuja Soundiin 80-luvun alkupuolella. Sen jälkeen on tietenkin mukava edelleen kuunnella musiikkia, mutta elämäntapana se on tietenkin pelkkä vitsi.

Anonyymi kirjoitti...

Lisäys, en tietenkään halua määrätä mitä toiset saavat kirjoittaa ja mitä eivät.

Kirjoittakoon kaikki musiikkiasioista mitä haluavat. Toiset voivat olla sitten erimieltä ja kirjoittaa kommentteja tai omia juttujaan tai miten vain. Näin se menee.

Mackan kirjoitti...

"Kolmanneksi jos Poikakuorossa on mitään senioriteettia, se on sen mukaan että visaan osallistuvat ovat oikeita jäseniä ja muut mukanahengaajia."

Itsekin joskus ajattelin, että ainoastaan ahkerat visailijat ylläpitäisivät myös PK-blogia, mutta kun blogi on sittemmin muuttunut enemmän eräänlaiseksi yleisblogiksi, luovuin ajatuksesta.

Olisihan se toisaalta spartalaisen tyylikästä, jos ainoastaan aitopoikakuorolaiset Mikko ja Jonze kirjoittaisivat:)

Anonyymi kirjoitti...

Joo, en tarkoittanut sitäkään, etteivätkö sivujäsenet saisi kirjoittaa.

Onhan tämä sitä hauskempaa, varsinkin kun eniten kirjoittavilla on omat toisistaan eroavat ja kiinnostavat identiteetit.

Varsinkin Jahrelainen ja Einsteen kirjoittavat omalla tunnistettavalla äänellään. En suosittele luopumaan vaan jatkamaan edelleen. Muutkin ovat hyviä, mutta voisivat kirjoitella vähän rohkeammin.

Top-5

Grand Hotel Tammer Fit Wok (Verkatehtaankadulla) Laiska käveleminen  Päiväunet Ekstra-luokka (VR) Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tiiviimmin ol...