torstaina, toukokuuta 15, 2008

Top Something.


1. Rovaniemen Teatterissa oli eilen tupa täys kun Seela Sella vetäisi tunnin esityksen. Hienoa yhteiskuntakriittistä läppää jota ei sitten Tom Wentzel:n jälkeen ole yhtä vakuuttavasti tehtynä nähty Rovaniemen Teatterin lavalla. Sella otti estraadin haltuun hienosti, pieteetillä. Eritoten ihastelin hänen äänenkäytön kirjoa, eroottisenperhosen kuiskauksesta vanhan naisen korviavihlovaan kitinään. Ehkäpä kaunein lavaltapoistuminen mitä olen nähnyt, yleisö pidätteli hengitystään ja alahuuli väpätti jokatoisella. Lopussa yleisö taputti seisoaltaan, mitä en ole ikinä täällä kokenut. Hieno kokemus, ei sittenkään, se oli elämys. Kauan eläköön Seela Sella!

2. Olen kuunnellut ristiriitaisin tuntein Olavi Uusivirran: Minä olen hullu albumia. Toisinaan se kuulostaa aivan mielettömän hienolta ja toisinaan taas Jonna Tervomaan sivuprojektilta. Mutta kun tarkemmin fiilistelee ja kuuntelee niin tahvompikin tajuaa että tässähän on jumalauta uusi klassikko artisti syntymässä suomalaisen moderninmiehen kaanoniin, jonka latuja ovat aukoneet Röyhkä, Alanko, etc.... Välillä lennetään korkealla, siirappimaiset kielikuvat nuolee minkä kerkeävät, toisinaan taas painutaan rima väpättäen esteiden yli ja paskat välitetään mistään. Rohkeaa, vaatii aikalailla pokkaa tehdä tämänlainen albumi.

3. Sain tossa vähänaikaa sitten uudet luurit (akg 601). Jossain oli neuvo että luureja pitäisi soittaa 300 tuntia että ne aikeavat, vähän niinkuin stereokajareitakin pitää pari päivää soitella ennen kuin pehmenevät äänenlaadultaan. Kytkin luurit viikoksi radioon kiinni. Onhan noissa hyvä taajuustoisto, tilan tunne välittyy paremmin, ehkä botnea saisi olla enempi. Kuunnellut paaaaljon vanhoja levyjä että oppisi tuntemaan noiden luurien luonteen. Yhen session jo miksasin/masteroinkin noilla.
Jep. Boys needs a toys :)

Ei kommentteja:

Top-5

Grand Hotel Tammer Fit Wok (Verkatehtaankadulla) Laiska käveleminen  Päiväunet Ekstra-luokka (VR) Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tiiviimmin ol...