tiistaina, toukokuuta 13, 2008

Musadiggarointia.

Muistan kun vuosia sitten hengailtiin Lontoossa ystävieni luona pamahti radiosta tämä videobiisi, kuulosti hienolta svengaavassa Lontoossa (tosin tämä biisi kuulostaa missä vain upealta). Pakkohan seuraavana päivänä oli ostaa Undertones kokoelma, ikäänkuin muistoksi. Samalta reissulta musiikilliseksi matkamuistoksi tarttui myös mukaan Clashia, Pistolsia, Reggaeta ja Supergrassia. Intiasta tulee aina mukaan Intialaista kamaa ja jostain helevetin kumman syystä ostan aina jonkun puuttuvan Beatles cd:n. Ehkä niitä Beatleseja on vaan mukavempi ostella sieltä, missä ajoittain muutenkin tuntuu niinkuin eläisi jossain 60-luvulla. Myös suomea kiertäessäänkin tulee ostettua levyjä matkamuistomielessä. Toki myös ensimmäisen opintolainan nostettuani ostin muistoksi itselleni levyn ja taisinpa viimeisen lainanlyhennyksen kunniaksi ostaa jonkun hupailu lätyn. Musadiggari siis löytää aina syyn hankkia uuden levyn. Vähän niinkuin alkoholisti keksii aina syyn jotta voi tintata.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin ostin Lontoosta aikoinaan matkamuistoksi Undertonesia (promoliiitteellä varustetun ekan älppärin). Samalta reissulta jäi kassiin myös erään Greenhousen eka sinkku - alelaarista (mikä asianomaisia huvitti suuresti, kun kerroin heille) ja Circlen 7" (ja monta muuta erikokoista vinyyliä). Kaveri osti Lontoosta joskus Xysman De Luxe-cd:n. Kandeeko mennä merta edemmäksi kalaan...

JahRelainen kirjoitti...

Heh :)
Onkohan ihmisiltä muuten sormet leikelty pois vai välimuisti tyhjänä kun eivät enää tänne kirjoittele tahi kommentoi??

Jonze kirjoitti...

Itselläni on muodostunut tavaksi ostaa ulkomaille harhautuessani aina jotain paikalliselta listalta. Tietty sitä tulee osteltua muutakin uniikkia, mitä on siellä vastaan tulee. Omista ostoksistani on jäänyt jostakin syystä mieleen Fields of the Nephilimin "Psychonaut"-maksi eli kunnon goottikakku tarttui matkaan. Se löytyi kyllä jostakin muualta kuin Lontoosta, mutta kuulosti kyllä sitten kotona tosi makealta.

Kuinka ollakaan, olen viime aikoina alkanut haaveilla uudesta retkestä Lontooseen. Se on kyllä musa-, taide- tai muuten vaan kulttuuridiggarille aivan ässäpaikka.

JahRelainen kirjoitti...

Tate:n ja British Museum:n tiloissa olisi voinut viettää vaikka vuoden. Meillä kävi säkä kun Vivienne Westwoodin näyttely oli juuri tuolloin kaupungissa ; Pistolsin eka sinkku vitriinissä Destroy paidan kera ja muutenkin VW:n luomukset olivat aika huikeita.

Viimeisin matkamuistolevyni, viime vk:lla Oulusta ostettu Nancy Sinatra musa dvd. Edellinen oli heavylevy Moottorilinnut.

Top-5

Grand Hotel Tammer Fit Wok (Verkatehtaankadulla) Laiska käveleminen  Päiväunet Ekstra-luokka (VR) Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tiiviimmin ol...