lauantaina, syyskuuta 01, 2007

Top 5

1. Lauantai-ilta. Ei tarvinne tarkempaa perustelua.

2. The History of Polygram 4 CD + 2 DVD-boksi. Ja nyt sitä selitystä tulee. Tämä on nimittäin yksi loistokkaimmista musabokseista, joita hyllyyni on päätynyt. Setti sisältää siis yhteensä kuusi levyllistä HK-popin historiikkia 1960-luvulta aina 1990-luvun loppuun saakka.

Toisin kuin useat muut kokoelmat History ei kierrätä samoja ainaisia biisejä ja esiintyjiä vaan mukana on todella harvinaisia helmiä. Itselleni kolahti lujaa esimerkiksi Rebecca Panin iki-ihana 玫瑰玫瑰我愛你 (Rose Rose I Love You), josta olin kuullut aikaisemmin ainoastaan Miracles-leffassa soineen Anita Muin version. Muita esiintyjiä levyllä ovat mm. Andy Lau, Jacky Cheung, Samuel Hui, Beyond sekä Priscilla Chan. Jälkimmäiseltä on kokoelmalla mukana mm. riipaisevan kaunis 千千闕歌 (Thousands of Songs), joka tunnetaan hyvin myös Anita Muin esittämänä Song of Sunsetina.

3. Smiths: Ask. Kaikkien brittiuikutusbändien ykkönen. Johnny Marr antaa kitaroiden helistä ja Morrissey ruikuttaa lyriikoitaan. Moni on ruikuttanut Smithsin jälkeenkin, vaan useimmat eivät lähellekään näin katu-uskottavasti.

4. Future Sound of London: Cascade. Törmäsin tähän kiehtovaan bändiin ensimmäisen kerran John Peelin radio-ohjelman myötä muistaakseni joskus kaukaisella 90-luvulla. Ajatelkaapa vuosikymmenten tuomalla ammattitaidolla sekä musiikkiin kohdistuvalla innostuksella juonnettua radio-ohjelmaa, jossa saattoi ensin soida iloinen afropop, sitten repivä grindcore ja sen jälkeen vaikka tämmöinen ysäriambient. Siinäpä olisi nykyajan soittolistakomiteoille kauhistuksen paikka.

5. Guru Josh: Infinity. Mistähän minä tämänkin iltana eräänä muistin? Näitä dj-artisteja tupsahteli 80-90-lukujen taitteessa kuin, öh, sieniä sateella. Yhtä nopeasti ilmestyen ja vähän ajan kuluttua kadoten. Ei voi mitään, kyllä tämäkin edelleen ilahduttaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

John Peelin syntymäpäivä oli pari päivää sitten, eli 30.8. Ja sattumalta tuli juuri kuunneltua Only Onesin erinomainen Peel sessions-lp.

-jussi

"If Elvis were alive today, I think he'd really understand happy hardcore."
- John Peel

JahRelainen kirjoitti...

F.S.O.L on loistavaa ambienttia. Pakko hiljentyä kun sitä kuuntelee.

Top-5

Raahe Jäätelö Aki Kaurismäen elokuvat Kalastajan kalagrilli Rantakadulla Pitkät kävelylenkit ennen lounastuntia Nukuin pitkät päiväunet. Nim...