sunnuntaina, heinäkuuta 15, 2007

Klasarikansi-a-go-go 3

Koskis ja sauna ovat hyvinkin konkreettisesti ymmärretteviä asioita. Sisu taas on abstraktimpi, ellei käsitteenä jopa absurdi, ja sille löytyy useampia tulkintoja. Kyllä myös sisulle löytyy konkreettiset vastineensa kuorma-autoissa ja pastilleissa. Scandian 1974 julkaisema Sisu- a-go-go hakee omalta osaltaan vastausta kysymykseen, mitä on suomalainen "sisu".

Kannen go-go -tytön sisukas peukunheilutus palkitaan ja hän ilmeisesti pääse Sisun kyytiin keskellä kauneinta kesää. Takakannessa käsitettä pohtii vieraalla kielellä joku Tim Andrews, päätyen hyvin omalaatuiseen, mutta loogiseen tulokseen:" If we really need an up-to-date phrase for "sisu" including "buses, guts, strength, trucks, stamina and courage" why shouldn't we settle for that old rousing cheer "GO GO"?

Tällä kierroksella musiikista vastaa Olli Heikkilän orkesteri jo tutuksi käyneellä ikivihreitä potpuri-periaatteella soitettuna. Tällä kertaa sovitukset ovat aiempaa riisutummat ja rokimmat. Niiden perustana on perinteinen kitara, basso, rummut-yhdistelmä. Riffejä on taidettu lainata ainakin Booker T. & the MG's:iltä ja Doorsilta, rytmejä reggaelta, soundeja Creamilta ja Piirpaukkeelta. Taitaapa parissa kohdassa syntsakin mölähtää. Lopputuloksena on aika psykedeelinen ja hämmentävä, mutta toimiva soppa.
("Sisu trucks are of famous Finnish first-rate quality.") Täältä aiheesta lisempää.

1 kommentti:

Tsuliman kirjoitti...

Aivammahtavaa. Mielenkiintoisia löytöjä olet tehnyt. Joskus pitäisi istua alas, ryypätä ronskisti ja kuunnella nuo levyt. Kunnon Campmenoa, takuuvarmasti.

Heh heh , loistavaa.

Top-5

Grand Hotel Tammer Fit Wok (Verkatehtaankadulla) Laiska käveleminen  Päiväunet Ekstra-luokka (VR) Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tiiviimmin ol...