lauantaina, heinäkuuta 14, 2007

Klasarikansi-a-go-go 2

Kun perjantaina niemen notkoissa ja saarelmissa korkattiin Koskikset. Pistetään lauantaina kiukaat lämpenemään, heitetään turhat rytkyt niskasta pois ja mennään lauteille hikoilemaan. Suomalaisuuden ominaispiirteitä, symboleja ja sen sellaisia haettaessa, asettuu sauna aina kärkisijoille. Saunan avulla on myös markkinoitu Suomea maailmalle. Tähän rakoon taitaa asettua myös Sauna-a-go-go (Scandia 197?).

Levyn etukansi edustaa suomalaisuutta kauneimmillaan. Mitäpäs tuohon enää voi lisätä. Kuten kaikilla asioilla tässä maailmassa, on myös levyjen kansilla perspuolensa. Sen lisäksi että takakansi markkinoi saunakulttuuria saksalaisille, ruotsalaisille ja engelsmanneille, antaa se aika kehnon kuvan suomalaisesta miehestä. Äijä kiskoo biseä kaksin käsin! Pitääkö ne sitten nauttia rohkaisuksi, vai pitikö pölliä kaverinkin kaljat. Tiedä häntä.

Musiikista ja sovituksista vastaa jälleen Jaakko Salo. Periaate on sama kuin Koskis-a-go-go -levyllä, mutta tällä levyllä hänen sovituksensa ovat edellistä riehakkampia. Kitaristi on löytänyt wah-wah -pedaalin ja perkussionisteista otetaan kaikki ilo irti. Sovitukset ja saundi tuovat muistumia Uuno Turhapurojen musiikista. Kekkosen ajan Suomea pidetään yleensä tylsänä ja harmaana aikana, mutta jos tuolloin tuotettiin tällaista musiikkia, niin ainakin jälkipolville tuosta ajasta välittyy erittäin hilpeä kuva. Kyllä ne pidot kaikesta huolimatta paranivat.

Levyltä on myös lohkaistu 7"-sinkku tai ep, joka mainosti öljy-yhtiö Texacoa.

("Front cover photo courtesy of instrumentarium OY, Metos-production, Kerava (Metos Sisu sauna heaters/Metos Sius saunaöfen). Back cover photo courtesy of the brewery of Oy Sinebrychoff Ab, Helsinki)

Ei kommentteja:

Bachia pääsiäisenä II

Carl Philipp Emanuel Bach: Joha nnes-passio H. 785: Leibste Hand! Ich kusse dich Elisabeth Scholl,  altto Basel Baroque Chamber Orchestr...