lauantaina, kesäkuuta 30, 2007

Great Rock 'n' Roll Swindle (etsivätoimiston tiedote)


Tässä ollut keväänmittaan aikapaljon juttua näistä meidän kaksista Rokkivestareista. Ja ajoittain oli jopa kaupungissamme pienoinen periaatteellinen valintatehtäväkin meille kaupunkilaisille järjestetty. Valintatehtävän mielikuvina toimi ns. paikallinen festarijärjestäjä vs. muualta tuleva festarijärjestäjä.
Hieno uhkakuva ja lynkkaustunnelma oli aistittavissa jos vastasit väärin.


Mutta jos agenttitoimistomme (joka perustettiin viime talvena erään hersyvän mesehetken aikana, jonze, satu ja mie) ottaa asioista selvää ja kokoontuu syksyllä analysoimaan näiden ainoiden festareiden paikallisuus astetta, olisin pikkaisen ylpeä etsivätoimistomme saavutuksesta. Tieto on valtaa.

Ikäänkuin sattumalta törmäsin toukokuun kauppalehden "uudet yritykset" sivuilla tämän paikallisen festarihahmon nimeen... oli kirjattu yritys pääkaupunkiseudulle.... Mielenkiintoista. Myöskin festareiden ruokapaikkojen myynnissä on ollut joitain aspekteja jotka eivät paikallisia pienyrittäjiä ole miellyttäneet.

Toimikaamme huomaamattomasti souluttautuessa festivaali-alueelle ja muistakaa synkronoida kellot. Minä joudun menemään ahvenanmaalle viikoksi, konsultoin paikallisia skoudeja venäläisistä sukellusvenehavainnoista ja Palmen murhasta. Jos agenttitoimistolla ilmenee ongelmia, voitte pyytää apua Raahen Poliisilta (muistakaa wiskipullo).

ps. tuon papukaijalle tuliaisiksi uuden häkin.

3 kommenttia:

Jonze kirjoitti...

Etsivätoimisto tulee olemaan festariedustettuna. Naamioidumme huomaamattomasti pitkiin takkeihin Sam Spaden tyyliin sekä liikumme vaivihkaa etsiväautolla. Tummat lasit peittävät persoonamme yölläkin ja toimiston savussa käkättävä papukaija on varmaan jo etukäteen tyytyväinen uudesta häkistään.

Hyvää Ålandin reissua!

JahRelainen kirjoitti...

Jos löydän jonkun hyvän Låsse Martensonin kokoelman niin ostan myös sen, kun sielläpäin ollaan.

Anonyymi kirjoitti...

Joopa joo, mutta Rovaniemen rock-mafiaan soluttautuminen saattaa olla vaarallista. Osalliset voivat joutua mustamaalaamisen ja uhkailun uhreiksi. Kovaksikeitetyn alamaailman kohtalokkaita naisia on erityisesti syytää varoa:
"Tytöllä oli sysimustat hiukset, tummanruskeat silmät ja - erittäin asiallisen näköinen revolveri, joka tökki Liddellin kylkiluita. 'Miksi moinen huviajelu?' Johnny kysyi. 'Minut olisi voinut ampua huoneessanikin.'
Tyttö hymyili.
'Tapoihimme ei kuulu sirotella ruumiita joka paikkaan. Niitä on joskus vaikea selitellä.'"

- Elliot Ness

Top-5

Raahe Jäätelö Aki Kaurismäen elokuvat Kalastajan kalagrilli Rantakadulla Pitkät kävelylenkit ennen lounastuntia Nukuin pitkät päiväunet. Nim...