torstaina, syyskuuta 21, 2006

Rokkikukot


Aku Ankan rock-aiheisten sarjojen kokoelma julkaistaan 168-sivuisena Rokkikukot-kirjana.

Kansikuva on ainakin onnistunut, mikäli tuo viereinen sitten tosiaan on sen tuleva kansi.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lisään vielä, että tässä on näköjään myös mukana tarina Ossi Osterista ja hänen yhtyeestään Synkkä arkipyhä. Poikakuororelevanssi on siis huipussaan.

Matti kirjoitti...

Linkki ei kerro miltä ajalta tai piirtäjiltä kootut sarjat ovat peräisin. Tavallaan tämä on oikein. Ankkaversumin tarkoitus on vapauttaa meidät ajasta, ja siinä se on parempi kuin Parsifal. Mutta silti on selvää, että Ankkalinna ei ole kovin tarkkaan määritelty kokonaisuus. Eniten kiinnostaakin, mikä on vanhin juttu, ja millainen se on. Mielestäni muuten ne täytesarjat ovat aina pelkkää rahastusta, kakaranakin luin vain Akut ja Roopet.

Anteeksi että kommentoin Poikakuoroon. Ajattelin että on paras kiinnostua nopeasti popkulttuurista, kun kerran muista kiinnostuksen kohteista voi joutua elävältä poltetuksi, erotetuksi ja nöyryytetyksi.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä tarkoitat ekalla jutulla? Rock'n'roll esiintyi suomalaisessa Aku Ankassa jo muistaakseni 1957. On mielenkiintoista, että useimmissa tarinoissa varhaiselle 80-luvulle saakka rokkia pidettiin pelkkänä holtittomana huutamisena ja hitin saattoi tehdä esimerkiksi saamalla sähköiskun tai lyömällä varpaansa.

Tästä on kirjoitettu muistaakseni jossain vanhassa Ankkalinnan pamauksen numerossa. Voi olla, että Kvaak.fi:ssäkin. Tanjakarpeloiden ja vastaavien aikakaudella tulee varmaan keskityttyä Aksareiden tutkimiseen, kunnes ne kielletään samalla kuin kaikki muutkin kirjat Koraania lukuunottamatta tai siksi, että hahmojen sukupuolijakauma on väärä.

Top-5

1. Perjantai 2. Piimä ja näkkileipä 3. Ilta-aurinko 4. Hiljaisuus 5. Olut (alkoholiton) Minulle kelpaa alkoholiton olut, myös kaikkein halvi...