lauantaina, syyskuuta 16, 2006

Mielipide

Viisi yliarvostetuinta suomalaisbändiä mun mielestä:

1.) Don Johnson Big Band
2.) Rinneradio
3.) Giant Robot
4.) Q-Continuum
5.) CMX

Ehkäpä kaikkein yliarvostetuin on kuitenkin Hurriganes. Kaksi hyvää kappaletta (Get on ja Roadrunner), loput häbäläbähöbölöböö paskoilla soundeilla. Aliarvostetuin on tietenkin Mamba, jota vaimoni jaksaa aina urheasti suurella riskillä puolustaa nähtyään bändin vastentahtoisesti keikalla tanssiravintolassa vuonna 2001

Kommenttiraita:

"En mää sitä puolustele, mutta ei sitä pidä haukkuakaan. Ne on ihan hyviä soittajia. No en mää sano mittään".

6 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Olen jälleen poikkeus tilastoissa. Tunnistan mainitsemistasi seitsemästä bändistä vain neljä. Loput ovat jossain yhteydessä vilahtaneita nimiä, jotka ei vois vähempää kiinnostaa. Kiinnostuksenpuute liittyy myös tunnistamiini neljään bändiin.

Anonyymi kirjoitti...

Luultavasti et sitten ole nimimerkki Nazz huuto.net:stä.

http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=37745858

Miltäs 110 euron hinta Roadrunnerista tuntuisi?

teha

Anonyymi kirjoitti...

aijai... jopas sattui. minusta varsinkin lista bändit 2-4 ovat varsin mainioita, ehkä jopa alansa ehdotonta huippua (ainakin kotimaassa).

rinneradion klubilivet ovat aivan uskomattoman hienoja, niin soitoltaan, soundeiltaan kuin varsinkin valoiltaan.

giant robot (tai siis oikeastaa tuomas toivonen) on suomen nick curie. nuf said.

ja q-continuum on taas varsin letkeä livepoppoo näillä leveyksillä. ehkä levyllä yritetään liikaa mutta sehän onkin tuollanen projekti/jamiryhmä.

ja kyllähän cmx jaksaa kiinnostaa vieläkin aina aurinkoon asti.

mutta djbb, hurriganes ja mamba mielipiteeseen voi hyvin yhtyä. keskinkertaista kaikki tyyni.

-yuha (x-#1)

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen nähnyt tuon Don Johnsonin joskus telkkarissa, eikä juuri jäänyt mieleen. Arvostaako sitä joku?

Rinneradiolla oli minusta hyvä keikka joskus 90-luvulla Tampereella YO-talolla. Olen antanut kertoa itselleni, että alkoivat tehdä myöhemmin poppia. Pidän kuitenkin hyvänä taustamusiikkina, ja yleensäkin arvostan enemmän taustamusiikkia kuin sellaista missä lauletaan tai joka on muuten tärkeämpiä asioita häiritsevää.

Giant Robotista ja Q-Continuumista en ole koskaan edes kuullut.

CMX:llä on aina ollut hillitön camp-arvo. Panen sen samaan kategoriaan kuin Dannyn kiinankiertueen, kaiken mitä Jyrki Hämäläinen on kirjoittanut tai 80-luvun porirockin. Olen ollut siinä määrin onnekas, että olen juuri ja juuri välttänyt joutumasta niin lähelle CMX:n kuuntelijoita, että myötähäpeä olisi osunut minuunkin.

Hurriganes ei ole musiikkia vaan käsitetaidetta. Jokin levy Crazy Days on lähempänä Fluxus-ryhmän tuotteita kuin perinteistä musiikkia.

Onneksi yhtye ei enää keikkaile, ja toivoisin että musiikin tekeminen lopetettaisiin muutenkin, koska levyjä on jo tarpeeksi ja musiikista on ainakin minulle enemmän häiriötä kuin hyötyä. Muusikoista voisi tehdä lampunvarjostimia. Ne ovat aika hiljaisia.

Mambasta en osaa sanoa mitään, mutta olen varmuuden vuoksi kirjoittajan kanssa samaa mieltä. Ehkä sitten minua ei sorrettaisi niin paljoa.

Antti L kirjoitti...

Onneksi vielä on kesää jäljellä.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno lista, mutta missä Zen cafe?

Q-Continuum on liian vähän tunnettu tälle listalle. CMX ei ainoastaan ole tekotaiteellista paskaa, vaan sen fanit ovat pateettisia (sanakirjamerkityksessä) tosikoita. Yrjänä sen sijaan vaikuttaa ihan mukavalta kaverilta, mutta se on tässä sivuasia.

Samoin DJBB:n Tommi on hieno mies ja MC, mutta bändi läpeensä munatonta valkopestyä crossoveria.

Hurriganes on merkittävä yhtye ainoastaan suomalaisen (keikka)musiikkibisneksen kannalta.

-Matti

Top-5

Grand Hotel Tammer Fit Wok (Verkatehtaankadulla) Laiska käveleminen  Päiväunet Ekstra-luokka (VR) Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tiiviimmin ol...