torstaina, maaliskuuta 17, 2005

Debiili

Haluaisin minäkin kirjoittaa audioscrobblerista ja jazzista, mutta kun en osaa. Sen verran kuitenkin, että kysyn: soittaako McCoy Tyner väärän äänen My Favorite Things -kappaleessa (1960) ajan osoittaessa 5:04?

Kaukolainasin Lapista kaksi lapsuuteni mysteerilevyä. The Album oli kansitaiteeltaan pelottava ja Arrivalin helikopteri kiehtova. Meillä oli Abban juliste lastenhuoneen seinällä, 1970-luvun Sverigessä. Nåstalgiaa.

3 kommenttia:

Hans kirjoitti...

Olenkin ihmetellyt missä oikein luuraat.

Olet oikeassa: Tynerin sormi lipsahtaa, tosin Winamp kellottaa sen kohdalle 5:01, jos pilkkujua viilataan.

Minä puolestani kysyn: Olenko minä ainoa ihminen maailmankaikkeudessa jonka mielestä A Love Supreme-levyn Jimmy Garrisonin soittamat bassosoolot ovat hirvittävän huonoja? Pursuancen lopussa olevasta räveltämisestä on kirjoitettu mm. näin:

The best is yet to come, though, as Garrison takes a long, flamenco-inspired ending solo to bridge the final two sections of this one-take wonder.

Ei mene läpi.

Mackan kirjoitti...

Täällähän minä, keskellä elämää ja maailmankaikkeutta.

Minua puolestaan nyppii Scott LaFaron bassosoolot muuten niin hienolla Bill Evansin Live at the Village Vanguard-klassikolla. Garrison ei ole sattunut korvaan. Ehkäpä hän ei soita huonosti - hän ei vain kuulosta hyvältä korviisi.

Mackan kirjoitti...

Meditoituani hetken aikaa Arrivalin kantta, hoksasin nuo robotin näköiset härpäkät helikopterin sisällä. Sitten muistin - ja hiukan tunsinkin - saman vanhan jännityksen.

Top-5

1. Mustikat ja vaniljakastike 2. Discografioiden kuuntelu 3. Tampere 4. Kevät 5. Alut Pitkästä aikaa. Innostuin kirjoittamaan, kun kaverini ...