keskiviikkona, maaliskuuta 15, 2006

Hups!

Faktoja eilisestä visasta:

- Tuomarit olivat laatineet reseptin, jolla leivottiin uusi voittaja.
- Deadparroots (featuring Bono Estente) voitti.
- Donkey Konga tuli toiseksi (tuomareiden kotijoukkue).
- Noone tuli kolmanneksi (raivokas kakkoskierros!).
- Pappa- ja mummokuoro & poikasopraano tuli neljänneksi.
- Muut eivät tienneet senkään vertaa (no tiesi tiesi).

Olimme koko illan vaikeuksissa. Minulla oli tunne, että kuulin musiikkia ensimmäistä kertaa elämässäni. Onneksi sain palan kantria ja munan. Se lohdutti hiukan. Sinänsä kiintoisasta tuomarilinjasta jäi suuhun lievä kohdentamisen flavour. Myönnän, että tämä hapokas jälkimaku johtuu kehnosta nykynuorisomusiikin tuntemuksestamme, josta saamme syyttää ainoastaan itseämme ja fossiilista maailmankuvaamme. Päivän aikana tankattu Judas Priest ja Joseph Haydn eivät olleet hyödyksi.

Kysymysten laatiminen on helkkarin vaikeaa; meidän tuomarointivastuussa olevien musavisailijoiden suurin probleemi on luoda viikottain sellainen kolmiosainen tietokilpailu, joka a) olisi mahdollisimman monipuolinen b) houkuttelisi uusia osallistujia c) saisi kaikki osallistujat viihtymään d) ei suosisi tiettyjä joukkueita e) olisi minkä tahansa joukkueen voitettavissa.

Mutta tasainen on tilanne! Se on hieno asia se. Onnea uusille voittajille & kiitos tuomareille, kanssakilpailijoille sekä ennen kaikkea runkosarjaa edelleen johtavalle Poikakuorolle.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No niin, eipä itketä sielä. Ei kukaan kaikesta kaikkea voi tietää. Tuntuu että radiota kuuntelemalla osasi vastata noihin nykyisyysmusa kyssäreihin ihan jeissisti. Kohdentamisen jälkimakuun kommentoisin että toiset nyt vaan kuuntelee eri tyyppistä musiikkia painottaen, ja jos joukkueessa on monipuolisesti erilaisia immeisiä jotka kuuntelee toisistaan poikkeavaa musaa niin sehän on vaan hyväksi ja joukkue pärjää visassa ku visassa paremmin. Jos joukkueessa on pelkästään puhdasverisiä hevirokkareita niin sehän on joukkueen vika ettei se pärjää kun kysytään humppapändien piiseistä. Meillä noonella ainakin kaikki pääsivät tietämään asioista, sen sijaan että joukkueessa muutama tietää ja loput lörpöttelee, syö nöpsiä ja vetää kaljaa. Joten voisiko olla että joukkueet on enempikin kohdentuneita kuin että kysymykset on?

Anonyymi kirjoitti...

Reeetta said...

Heh, noniin. Jos tämä Markon aakkoistettu ohjelista olisi tullut miltä tahansa muulta joukkueelta, olisi se ollut uskottavampi :). Jos ottaa huomioon sen, että Poikakuoro on voittanut reilusti suurimman osan visoista eikä ole mies/poika/tyttömuistiin ollut finaalista ulkona, voisi ajatella että muilla joukkueilla olisi ollut syytä maiskutella tuota "flavour kohdentamista" muutamanakin tiistaina.

Tuomareiden puolesta voinen todeta, että illan teemana oli aavistuksen omaisesti ajankohtaisuus (kuten avaubiisimmekin viestitti). Itse olisin osannut vastata useisiin kysymyksiin pelkästään sillä, että altistun Ylex:lle pari tuntia päivittäin. Se, että näitä biisejä ei ehkä ole kysytty aikaisemmin, on yhtä harmillista kuin se ettei tällä kertaa kysytty... no vaikka sitä Judas Priestiä.

Minusta visa on silloin juuri monipuolinen, kun saadaan pakkaa vähän sekaisin. Kyllä te taas ensi kerralla ootta vinaalissa... Mutta semiä nyt. Me tiietään, että te tiiätte (sometimes too much)!

Mackan kirjoitti...

Teemu ja Reetta, olette ihan oikeassa. Musavisa syntyy kokonaisuudesta. Meillä olisi aikamoisia ongelmia, jos tuomareita olisi ainoastaan yksi.

Eilinen visa oli monipuolinen, uusiakin osallistuja taisi olla jokunen, ainakin meidän joukkue viihtyi erinomaisesti, joukkueita ei suosittu ja saatiin vielä yllättyssvoittaja!

Häviäjät keksivät aina häviämiselle perusteet - ja jälkiterapian tarve on paikallaan;)Sitä paitsi häviäminen ja häviäminen: olimme sentään neljänsiä!

Satu kirjoitti...

No enhän minä sitten ehtinytkään ekana purnaamaan eilisestä. Syitä tähän voi olla monenlaisia ;-) Eniwei, eilinen joukkuehengenkohotusmusiikki ei nyt kyllä auttanut mummoa, pappoja ja kuoripoikaa. Ehkä musamenyy täytyy tarkistaa ensi kerralla. Ehkä valitsemme sinne jotain nykyambienssiin soveltuvia eilisten Judas Priestin, Motörheadin ja AC/DC:n sijaan. Paitsi että hei, olihan meillä nykymusaakin: Juniorin valitsema SMG. Ei me nyt sitten ihan kalkkiksia ollakkaan =)

Mutta joka tapauksessa eilinen visa meni meidän osalta suoraan sinne minne aurinko ei paista. Ja jälkiseuraamukset näkyy hyvin kysymyspapereiden kääntöpuolella, jonne siististi tekstasimme voimasanoja 32 eri kielellä. Ja vaikka ikäloppuja ollaankin tuolla musavisagenressä, on meillä silti oikeus kitistä ja purnata kun siltä tuntuu. Eihän sitä aina jaksa esimerkkinä ja auktoriteettinä esiintyä ;-)

Niinniin, onnittelut Dead Parrootseille voitosta! Vaihdoimme sitten ilmeisesti paikkoja sijoituslistalla ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Minusta visa oli ihan ok. Ehkä siksi, etten tiedä mitään muissakaan visoissa. Nyt muistin edes Verjnuarmun.

Jos asiat olisivat järkevät, minut ja Olli potkittaisiin pois ja korvattaisiin Mr. Acella ja Bono Estentellä. Siinäpä joukkue.

Satu kirjoitti...

Seniiliys ja dementia iski niin rajusti, että en muistanut edes purnata tuossa edellisessä :-/
Toisaalta kyllä turhaa, koska vaikka protestimme olisikin mennyt läpi, emme ilmeisesti siltikään olisi päässeet finaaliin. Toisaalta taas, jos olisimme olleet finaalissa, olisimme jääneet läsnäreille. Mutta semmoinen juttu joka olisi hyvä kaikkien tuomareiden huomioida on Ä Ä N E N K Ä Y T T Ö! Jos paperissa lukee kysymys ja se korjataan suullisesti sillä hetkellä, se täytyy todellakin H U U T A A! Koska eilisten tuomareiden ääni ei todellakaan kuulunut sinne perälle asti.

No niin, se siitä. Kiitos kuitenkin tuomareille =) Olitte tehneet hienon visan, me vain ei osattu. Ensi tiistaihin =)

Top-5

Grand Hotel Tammer Fit Wok (Verkatehtaankadulla) Laiska käveleminen  Päiväunet Ekstra-luokka (VR) Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tiiviimmin ol...